Piloten van Patek Philippe, Bell & Ross en Sinn

De juiste koers zonder GPS

Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time Ref 5524R cover

Het pilotenhorloge dankt zijn populariteit aan het no-nonsens, instrumentele uiterlijk. Meer dan 100 jaar geschiedenis zijn verantwoordelijk voor de vormgeving die voortkomt uit de functie als technisch hulpmiddel in de cockpit. En wie wil er nu geen piloot zijn? Hoewel GPS de navigatietaken van het pilotenhorloge heeft overgenomen, is de aantrekkingskracht van het pilotenhorloge niet minder geworden. Deze piloten van Patek Philippe, Bell & Ross en Sinn zijn het bewijs.

Bell & Ross BR V2-92 Steel Heritage

Bell & Ross BR V2-92 Steel Heritage

De Bell & Ross BR V2-92 Steel Heritage is retro tot en met door de beige Superluminova die vintage tritium moet voorstellen

Zakhorloges uit de Eerste Wereldoorlog en vliegtuiginstrumenten uit de jaren ‘40 hebben Bell & Ross al sinds het prille begin van het merk geïnspireerd. De Vintage Collection van het Franse horlogehuis, is inmiddels aan de derde generatie toe. De nostalgische collectie wordt verder uitgebreid met de toevoeging van nieuwe piloothorloges met een modieus en populair retro-karakter. De BR V2-92 Steel Heritage is een nieuweling in de Vintage Collection en heeft een wijzerplaat heeft beige Arabische cijfers; het lijkt net verouderd tritium en dat is precies de bedoeling. Het stalen 41 mm horloge wordt aangedreven door een automatisch uurwerk dat tot een 100 meter diepte geen last van water zal hebben.

Voor meer informatie: www.bellross.com 

Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time Ref. 5524R

Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time Ref 5524R

Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time Ref 5524R

In 2015 toonde Patek Philippe voor het eerst de de stalen Calatrava Pilot Travel Time met tweede tijdzone en datumaanduiding in de lokale tijdzone. Dit jaar zijn er twee varianten in roségoud bijgekomen met een bruine wijzerplaat. En omdat het beroep van piloot al lang niet meer het exclusieve terrein van mannen is, heeft Patek Philippe ook een damesvariant gemaakt, de Ref. 7234R-001. Op het eerste gezicht zijn de twee Calatrava’s identiek, maar de mannenvariant heeft een kastdiameter van 42 mm en de damesversie meet 37,5 mm. De inspiratie uit de luchtvaart is duidelijk zichtbaar in de uitstekende afleesbaarheid van de heldere wijzerplaat. De ferme roségouden cijfers en de brede kathedraal-wijzers doen een geslaagde poging misverstanden als het gaat om het aflezen van de juiste tijd uit te sluiten. De heren- en de damesversie van de Calatrava Pilot Travel Time worden aangedreven door Calibre 324 S C FUS. Het automatische manufactuur-uurwerk laat zich eenvoudig bedienen met twee drukkers aan de linkerkant van de kast die de urenwijzer vooruit of terugzet. De dag/nacht-indicators van de lokale tijd en de thuistijd, zijn praktisch en duidelijk zichtbaar in het midden van de wijzerplaat geplaatst.

Voor meer informatie: www.patek.com

Sinn 103 Sa B E

De Sinn 103 Sa B E is een opvallend blauwe pilotenchronograafgraph

De Sinn 103 Sa B E is een opvallend blauwe pilotenchronograaf

Met de 103 Sa B E presenteert het Duitse Sinn een klasieke pilotenchronograaf in een gelimiteerde oplage van 500 stuks. De wijzerplaat en de geanodiseerde draaibare lunette in blauw uitgevoerd zijn een primeur voor Sinn. Een zonnestraal-patroon op de wijzerplaat accentueert de expressieve kleuren. Het opvallend stralende uiterlijk herbergt een technisch innerlijk. In de stalen 41 mm kast die tot 200 meter waterdicht is, tikt het bewezen en geprezen Valjoux 7750 chronograafkaliber. Dit automatische uurwerk verdient een standbeeld in Zwitserland! Opvallende technische kenmerken van de Sinn 103 Sa B E-chronograaf zijn verder het 5 mm dikke saffierglas dat de wijzerplaat beschermt en de geschroefde kroon. De schokbestendigheid van het horloge voldoet aan de DIN ISO 1413 norm.

Voor meer informatie: www.sinn.de