Zenith Pilot Type 20 Chronograph Ton-Up Black

De Distinguished Gentleman’s Ride 2018 is een liefdadigheidsrit voor gestileerde bikers

Zenith Pilot Type 20 Chronograph Ton-Up cover

Op 30 september 2018 zullen 120.000 mensen op hun motorfiets klimmen en in stijl de weg op gaan. De strak gestileerde bikers die meedoen aan de Distinguished Gentleman’s Ride, trekken hun mooiste vintage pak aan en rijden op klassieke motorfietsen om geld in te zamelen en bewustzijn creëren voor onderzoek naar prostaatkanker en zelfmoordpreventie. De Zenith Pilot Type 20 Chronograph Ton-Up Black is speciaal voor het evenement gebouwd.

De Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) is een liefdadigheidsrit in samenwerking met de officiële liefdadigheidspartner van het evenement, De Movember Foundation. De DGR is gebaseerd op een idee uit 2012 van de Australiër Mark Hawwa en sinds de oprichting heeft de DGR meer dan 650 steden in 95 landen over de hele wereld bereikt. In steden als Londen, Parijs, New York, Hong Kong, München en Wenen was de blinkende en ronkende stoet motoren al te zien. Deelnemers aan de DGR zijn enthousiaste en elegante bikers die trots zijn op hun caféracers, scramblers, choppers, bobbers of vintage scooters. Racemonsters en carbonfiber rijden niet mee tijdens de DGR, het is chroom wat er blinkt tijdens ritjes van de gesoigneerde ‘motorclub’.

Miljoenen binnenrijden

Zenith Pilot Type 20 Chronograph Ton-Up uit 2016

Zenith Pilot Type 20 Chronograph Ton-Up uit 2016

Het evenement is uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste liefdadigheidsfondsen dat zich inzet voor de gezondheid van mannen. Tot nu toe werd meer dan 13 miljoen USD opgehaald. Het doel van de 2018-campagne is om nog eens 6 miljoen USD binnen te rijden. Team Zenith neemt ook deel aan de rit. Het team wordt ondersteund door Zenith en bestaat uit ambassadeurs en vrienden van het merk. De teamleden ondersteunen het goede doel financieel en zijn bovendien trots op hun glimmende klassieke motorfiets.

Zenith Pilot Type 20 Chronograph Ton-Up Black

Ter ondersteuning van de DGR presenteert Zenith voor het derde jaar op rij een speciaal horloge. De Pilot Type 20 Chronograph Ton-Up Black is een 45 mm creatie in voor-verouderd zwart staal. Ton-up  is een Engelse term die mensen beschrijft die dol zijn op hoge snelheden. Een klassieke motorfiets sluit snelheid natuurlijk geenszins uit; snelheid is van alle tijden. De klassieke café-racer bijvoorbeeld is een motorfiets die ontdaan is van al het onnodige gewicht om snelheid te winnen. Het minimalistische, alles onthullende uiterlijk is net zo indrukwekkend als de snelheden die met zo’n motorfiets behaald kunnen worden.

De 2017-editie van de Zenith Pilot Type 20 Chronograph Ton-Up

De 2017-editie van de Zenith Pilot Type 20 Chronograph Ton-Up

Voor mannen die oerend hard gaan

Ook de Zenith Pilot Type 20 Chronograph Ton Up Black is minimalistisch. Niet qua omvang, maar wel als het gaat om het weghalen van allerlei afleiden details. Het van oorsprong functionele pilotenhorloge magnifiek vrij van alle rommel. In de kast tikt het automatische El Primero 4069 kaliber dat tikt met 36.000 vibraties per uur. Het legendarische chronograafuurwerk heeft een gangreserve van 50 uur. Het uurwerk is niet te zien want het achterdeksel is voorzien van een gravure van een café-racer op zijn motorfiets. Voor extra comfort en een langere levensduur heeft de kenmerkende nubuck band een ??beschermende rubber voering. Een horloge voor ruwe bolsters met een blanke pit. Voor mannen die oerend hard gaan op een Norton of een BSA.

De Zenith Pilot Type 20 Chronograph Ton-Up Black om de pols

De Zenith Pilot Type 20 Chronograph Ton-Up Black om de pols