Junghans Max Bill MEGA en Meister MEGA

Driewijzer Woensdag Deel 3 is radio-gestuurd in stijl

Junghans Max Bill Mega cover

De Junghans Max Bill MEGA en Meister MEGA zijn radio-gestuurde horloges die overal ter wereld precies weten hoe laat het is. Bovendien doen beide creaties uit het Duitse Schramberg in stijl. Beide nieuwe creaties leggen een karakteristieke eenvoud aan de dag die tot in het kleinste detail is uitgetekend. Deze Driewijzer Woensdag Deel 3 staat geheel in het teken van Junghans.

Junghans Meister MEGA op stalen band

Junghans Meister MEGA op stalen band

De stalen 38 mm Junghans Max Bill en de 38, 4 mm Meister MEGA zijn elektronische primeurs in de collectie. De Max Bill variant heeft een wijzerplaat tot in het kleinste detail gepland: de minimalistische wijzers en indexen zijn nauwgezet gerangschikt met absolute consistentie, elk element heeft zijn eigen positie, lengte en functie, precies zoals de ontwerper Max Bill het graag zag. Het horloge is teruggebracht tot de essentie.

Thuis in de wijde wereld

Junghans Meister MEGA van twee kanten

Junghans Meister MEGA van twee kanten

De Meister MEGA combineert stijl en precisie en volgt de traditie van de Meister-lijn. Een gebalanceerde wijzerplaat met harmonieuze proporties getuigt van natuurlijke elegantie. De continenten afgebeeld op het horloge zijn een indicatie dat de Meister MEGA thuis is in de wijde wereld.

Radio-gestuurd, 3 motoren, 146 componenten

Het Junghans Funkwerk J101.65 zorgt voor de radioverbinding en de tijdsaandrijving

Het Junghans Funkwerk J101.65 zorgt voor de radioverbinding en de tijdsaandrijving

Aan de basis van de Junghans Max Bill MEGA en Meister MEGA staat het nieuwe J101 radio-gestuurde uurwerk met 3 motoren. De ontwikkeling kostte vier jaar ontwikkelingswerk en ook de knowhow van de radiobesturingstechnologie die in drie decennia is verworven, is in het uurwerk verwerkt. Het uurwerk bevat in totaal 146 componenten, die stuks voor stuk voldoen aan de strengste precisiecriteria. De platine wordt bijvoorbeeld getest op 1462 meetpunten tot een nauwkeurigheid van 5 micrometer. Deze nauwkeurigheid wordt ook weerspiegeld in de nauwkeurigheid van het horloge. De batterij die alles aandrijft heeft een levensduur van 2 jaar.

0,006 seconden in een miljoen jaar

Op drie continenten wordt de tijd ontvangen via een tijdsignaal met een afwijking van slechts 0,006 seconden in een miljoen jaar. Als het horloge buiten het ontvangstbereik valt, blijft het automatisch lopen met de nauwkeurigheid van het quartz-uurwerk. De maximale tijdsafwijking is dan slechts 8 seconden per jaar. De ITC-technologie (Intelligent Time Correction) zorgt ervoor dat de positie van de secondewijzer 1.440 keer per dag wordt vergeleken met de meest recent ontvangen tijdinformatie – en indien nodig aangepast.

Junghans Max Bill MEGA

Junghans Max Bill MEGA

Slimme handbeweging

Nog meer nauwkeurigheid komt van de SHM-technologie (Smart Hand Motion), die ervoor zorgt dat het horloge nog preciezer is, dankzij de stappen van een seconde van de secondewijzer. Bovendien worden de beweging van de seconden en minuten wijzers en het veranderen van de datum een ??fractie van een seconde vóór de tijdswisseling geactiveerd. Dit zorgt voor de meest accurate weergave van de werkelijke tijd. De drager kan altijd rekenen op juiste datum, omdat het display ook automatisch schakelt van de laatste dag van de maand naar de 1e dag van de volgende maand wanneer het horloge zich in de quartz modus bevindt of wanneer er 30 dagen of minder zijn in de maand.

Die app is MEGA handig

Junghans Meister MEGA in klassiek goud

Junghans Meister MEGA in klassiek goud

De Junghans Max Bill MEGA en Meister MEGA zijn niet alleen zeer praktisch in het bijhouden van de juiste tijd en datum, ook het bedieningsgemak is praktisch. Tijdsynchronisatie van het uurwerk vindt automatisch elke dag plaats. Wanneer de drager van een van de twee MEGA modellen naar een andere tijdzone reist, kan de tijd via de kroon worden aangepast, hetzij in stappen van een uur of door de opgeslagen tijdzones te gebruiken. En dit alles gebeurt zonder de precisie van de seconden te verliezen. Is het mogelijk om het horloge op een individuele tijd in te stellen wanner er geen radio-ontvangst is, met behulp van de Junghans MEGA-app. Deze app wordt in oktober 2018 beschikbaar.

Voor meer informatie: www.junghans.de