Patek Philippe Pilot horloge verovert het luchtruim

Patek Philippe brengt met de nieuwe Calatrava Pilot Travel Time (Ref. 5524) een ode aan de luchtvaartpioniers van weleer. Dit doet het merk met een horloge dat op het eerste gezicht niet helemaal past in de chique wereld van Patek Philippe, maar dat een techniek herbergt, die toch echt stoelt op de technische pijlers van het merk. Wat begon met een stuntelige vlucht van de gebroeders Wright in 1903, evolueerde in twee decennia tot de oversteek van de Atlantische Oceaan door Charles Lindbergh. De horlogerie maakte volgens Patek Philippe een zelfde soort evolutie mee, van zakhorloge naar polshorloge, van scheepsklok naar Travel Time.

PatekPhilippe_CalatravaPilotTravelTime_2In 1959 verkreeg Patek Philippe het eerste patent op het Travel Time mechanisme, later in 1996 volgde er nog een en nu ligt er opnieuw een aanvraag te wachten op toekenning. De nieuwe Pilot is uiteraard uitgerust met dit mooie mechanisme dat maakt dat de drager moeiteloos van tijdzone kan wisselen zonder de tijd thuis uit het oog te verliezen. In de nieuwe Calatrava Pilot Travel Time is die techniek nog verder verbeterd. Door een simpele druk op een van de twee knoppen aan de zijkant van de kast wordt de tijd met een uur voor- of achteruit gezet. Terwijl dit gebeurt wordt het mechanisme als het ware ‘losgekoppeld’ van het gangwerk zodat dit ongestoord zijn minutieuze werk kan blijven doen.

PatekPhilippe_CalatravaPilotTravelTimeBinnenin de Calatrava Pilot tikt het automatisch mechanische kaliber CH 324 S C FUS, met een tweede tijdzone, voor beide tijdzones een dag- en nachtaanduiding en een analoge datumaanduiding. Zowel de balans als de balansveer zijn van siliconen, die maken dat de onderdelen slijtvast zijn. De witgouden kast heeft een diameter van 42 millimeter en een saffierkristallen deksel. De wijzerplaat is donkerblauw gelakt, dezelfde kleur als de Amerikaanse vechtvliegtuigen uit de jaren dertig. De band is gemaakt van vintage bruin kalfsleer.

PatekPhilippe_CalatravaPilotTravelTime-blackPrijs CHF 42.000

Kijk voor meer informatie op: www.patekphilippe.com