Graham houdt Engelse horloge eer hoog

We denken altijd meteen aan Zwitserland als we het over mechanische horloges hebben, maar laten we niet vergeten dat ook Engeland een horloge- en klokkenhistorie heeft die teruggaat tot de 17e en 18e eeuw. Gelukkig zien we de laatste jaren weer met enige regelmaat interessante Engelse horlogemerken opduiken, zoals Bremont en Graham. Dat laatste is een historisch Engels merk, dat teruggaat tot 1695 als hij zich bij Thomas Tompion voegt in het bedrijf Tompion & Graham. George Graham was er vroeg bij. De klokkenmaker introduceerde het dead-beat echappement (zonder terugslag) in een klok in 1715; een soort muurchronograaf in 1720 en de kwikpendule in 1726. Naast de 174 klokken die hij tijdens zijn leven maakte, maakte hij ook bijna 3000 horloges. Hij wordt door velen gezien als de ‘vader van de chronograaf’ omdat hij het start en stopmechanisme van de chronograaf uitvond, de Graham-device.

Graham-chronofighter-superlight-carbon-horloge-2CCBK.B15A-soldatDit jaar komt het merk met een range die wat hoger geprijsd ligt dan zijn voorgaande modellen, maar die ook veel gecompliceerder zijn en van nieuwe materialen gebruikmaakt. Wij pikken de Chronofighter Oversize Superlight Carbon eruit. Een stopwatch voor vliegeniers die zelfs met dikke handschoenen aan te bedienen is.

Graham-Chronofighter-superlight-carbon-horloge-koffer-twinsetDe Chronofighter Superlight Carbon is de eerste Chronofighter die gemaakt is van koolstofvezel, en daardoor een superlichte kast heeft, met een trigger, bezel, wijzerplaat en gespsluiting van datzelfde materiaal. Licht, zacht en comfortabel. De functies op het horloge zijn de uren, minuten, kleine seconde, datum en een chronograaf en dat alles zit in een oversized 47 mm. brede kast. Naast een saffierkristallen glas aan de voorzijde, is ook de achterkant voorzien van saffierglas. Maar dit is rookkleurig en heeft een gele ‘superlight carbon’ inscriptie. Het horloge is waterdicht tot 100 meter en het G1747 eigen automatische uurwerk met 48 uur gangreserve van Graham wordt beschermd door een Incabloc schokdemper. Het geheel is afgewerkt met een lekker felle gele rubberen band. Er is ook een gelimiteerde oplage van 2 stuks (waarvan een met gele en een met rode band) in een koffer, van 100 stuks. Voor € 19.000 krijgt u daar ook extra nylon NATO-banden bij.

In de collectie Chronofighter 1695 gaan de prijzen vanaf € 2.600 voor quartz-modellen, € 3.500 voor automatische uurwerken en de reguliere Chronofighter Oversize is er vanaf € 5.600.

De prijs van deze Superlight Carbon is€ 9.500.

Kijk voor meer informatie op www.graham1695.com