Tudor zoekt opnieuw het avontuur met North Flag horloge

Tudor presenteert de laatste jaren regelmatig horloges waarmee het avontuur wordt opgezocht. Er was al een zwart vulkanisch model, een Riviera model en een Arctische versie. Dit jaar gaat het merk op een dubbel avontuur met de Tudor North Flag. Enerzijds zoekt het de extreme koude op, anderzijds presenteert het voor het eerst een eigen uurwerk.

91210N TUDOR NORTH FLAG STRAPDe Tudor North Flag is een horloge dat gaat waar weinigen ooit zullen gaan: het hoge noorden. Het nieuwe model is namelijk geïnspireerd op een Britse, wetenschappelijke expeditie die in de jaren vijftig op Groenland neerstreek met Tudor Oyster Prince horloges om de pols. In de extreme weersomstandigheden was dit horloge een belangrijke tool om te overleven op deze barre plek.

HQ_Tudor_NorthFlag_BIGHet North Flag horloge wil net zo betrouwbaar als zijn voorganger zijn en om meer onafhankelijkheid en stabiliteit te creëren ontwikkelde Tudor dan ook voor het eerst een eigen manufacture kaliber. Het automatisch mechanische Tudor MT5621 kaliber heeft een gangreserve van zeventig uur en duidt naast de uren, minuten en seconden ook de datum en de resterende gangreserve aan. Voor het eerst is een door Tudor gebruikt uurwerk ook COSC-gecertificeerd.

HQ_Tudor_NorthFlag_uurwerkDe stalen kast van de Tudor North Flag meet veertig millimeter en heeft een dubbele bezel van staal en mat zwart keramiek. De wijzerplaat is uitgevoerd in mat zwart met licht weerkaatsende elementen. Het horloge is waterdicht tot honderd meter. De band is uitgevoerd in staal of in zwart leer met geel stiksel.

91210N TUDOR NORTH FLAG BACK

Prijs: € 3.070 (leren band) en € 3.160 (stalen band)

Voor meer informatie kijk op: www.tudorwatch.com