Een zevental nieuwe Breitling Avengers treedt aan

43, 45 en 48 mm horloges voor superhelden

Een zevental nieuwe Breitling Avengers treedt aan

Breitling hanteert sinds het aantreden in 2017 van voormalig IWC-voorman Georges Kern als CEO de slogan #squadonamission. Een zevental nieuwe Breitling Avengers treedt aan en die zijn niet meer dan logisch. De nieuwe Avengers zijn 43, 45 en 48 mm horloges voor superhelden. Zo klinken ze en zo lijken ze.

Het in 1884 door Léon Breitling opgerichte horlogehuis met zijn achternaam, was van 1979 tot 2017 in handen van de familie Schneider. Ernst Schneider kocht het bedrijf van de oprichtende Breitling-familie en Ernst’s zoon, Theodore Schneider, verkocht het meerderheidsbelang (80%) in Breitling aan CVC Capital Partners voor meer dan $ 870 miljoen. De familie Schneider heeft nog steeds 20% van de aandelen in handen. En ook CEO Georges Kern heeft een deel van de aandelen in zijn bezit. Zo, de situatie is geschetst. Omdat het merendeel van de aandelen in bezit is van een investeringsmaatschappij, is succes op korte termijn een vereiste. Maar gelukkig is de gedreven Georges Kern die IWC naar ongekende hoogten opstuwde, daar precies de man voor. En het feit dat hij ook aandeelhouder is, zal een extra stimulans zijn flink gas te geven met Breitling.

Een zevental nieuwe Breitling Avengers treedt aan

Avenger Chronograph 45 Night Mission

De Avenger is stoerder en sportiever dan elke ander Breitling

En gas geven deed Kern vanaf het eerste moment dat hij bij Breitling binnenstapte. Zo werd een geheel nieuwe Navitimer gepresenteerd, de Navitimer 8 en ook werd de geschiedenis van het horlogehuis nog eens extra benadrukt met de lancering van de Navitimer Ref. 806 1959 Re-Edition. De onlangs geïntroduceerde, geheel vernieuwde Avenger-collectie is moderner, groter en stoerder dan alle verschillende Navitimers bij elkaar. Met de Avenger toont Breitling zich van zijn meest robuuste en sportieve kant. Maar wel altijd met in het achterhoofd de piloot. Breitling heeft immers een reputatie op dat gebied. Al in 1936 bouwde het merk een pilotenhorloge met stopwatch, kompas, en tijd- en datumaanduiding voor de Britse Royal Air Force. En wanneer we nog verder teruggaan in de tijd zien we ook speciale klokken en meetapparatuur voor de luchtvaart.

Een zevental nieuwe Breitling Avengers treedt aan

Het instrumentarium van de vliegtuigcockpit is sinds de introductie van de Avenger-collectie in 2001 de inspiratiebron. Dat geldt ook voor de zeven nieuwe Avengers. Dat betekent in de praktijk dat Breitling uitpakt met een gedurfd en uitermate robuust design en kasten van 43, 45 en zelfs 48 mm. Optimale afleesbaarheid wordt gegarandeerd door Super-LumiNova op de wijzers en de indexen. De kenmerkende en onderscheidende ‘rider tabs’ op de bezels geven aan dat we met een Breitling te maken hebben. Het geeft elke nieuwe Avenger een zeer herkenbaar uiterlijk. En het zorgt er bovendien voor dat de draaibare bezel ook met dikke handschoenen aan bediend kan worden. Breitling blijft elk nieuw horloge namelijk nog steeds aanprijzen als een instrument voor professionals en dus moet het ook aan bepaalde functie-eisen voldoen.

Kleuren, complicaties en manufactuurkalibers

De collectie bestaat uit zeven modellen in staal en zwart DLC titanium en met bijzondere kleuren wijzerplaten. Verder valt het gebruik van manufactuurkalibers en complicaties als een chronograaf en een GMT op. En elke Breitling is traditiegetrouw een COSC-gecertificeerde chronometer. Lichtegevend materiaal op wijzers en indexen is eigenlijk ook standaard. Bovendien is een aantal modellen verkrijgbaar in een stealthy Night Mission-variant. Dat betekent dat de kast is gemaakt van lichtgewicht en krasbestendig DLC-gecoat titanium.

Super Avenger Chronograph 48 Night Mission

Een zevental nieuwe Breitling Avengers treedt aan

Super Avenger Chronograph 48 Night Mission

De Breitling Super Avenger Chronograph 48 Night Mission (5.750 euro) is met de 48 mm stalen kast de meest in het oog springende Avenger. De kleurencombinatie van zwart en blauw is zeer krachtig. Het horloge wordt aangedreven door het automatische Breitling Caliber 13, heeft een gangreserve van 48 uur, is waterbestendig tot 300 meter en is verkrijgbaar met een band van antraciet leer of staal.

Nog meer Avengers

Maar ook de iets kleinere Breitling Avenger Chronograph 45 (5.350 euro) zie je niet snel over het hoofd. En dat geldt zeker ook voor de Avenger Automatic 45 Seawolf met de gele wijzerplaat. Wie het reizen niet kan laten, is de Avenger Automatic GMT 45 met zijn tweede tijdzone geen slechte keuze. De meest klassieke Avenger van het zevental is naar onze mening de Avenger Chronograph 43 (5.100 euro). Deze stalen pilotenchronograaf is voorzien van het automatische Calibre 17 chronograafuurwerk. De meest ingetogen van het zevental nieuwe Avengers is de Avenger Automatic 43. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat zelfs deze redelijk discrete Avenger een stevige indruk zal maken.

Voor meer informatie over #squadonamission en de verschillende collecties: www.breitling.com