De Panerai Luminor Yachts Challenge komt in 3 uitvoeringen

Chronografen die geïnspireerd zijn door klassieke zeiljachten

De Panerai Luminor Yachts Challenge komt in 3 uitvoeringen

Tijdens de afgelopen SIHH liet Panerai zich van zijn meest instrumentele kant zien. De Submersible-collectie voerde daar de boventoon. Nu is het tijd voor iets met meer verfijning. Iets dat zich boven het wateroppervlak afspeelt. De Panerai Luminor Yachts Challenge komt in 3 uitvoeringen.

Bij Panerai hebben ze meer aan hun hoofd dan horloges alleen. De preservatie van klassieke zeiljachten bijvoorbeeld. Wanneer de twee werelden samenkomen, ontstaat er iets moois, horloges met een thema om precies te zijn. De nieuwe Luminor Yachts Challenge-horloges zijn verbonden aan de opmerkelijke bijdrage die Panerai heeft geleverd aan het behoud van de cultuur van klassieke jachten. Dat doet het Italiaanse horlogehuis onder andere met de Panerai Classic Yachts Challenge.

De Panerai Luminor Yachts Challenge komt in 3 uitvoeringen
PAM00764 Panerai Luminor Yachts Challenge, Titanium

De drie nieuwe 44 mm horloges in titanium, matzwart keramiek en rood goud hebben het onmiskenbare Panerai-design. De Luminor-kast is uit duizenden herkenbaar. Bovendien zijn de 3 nieuwe chronografen  uitgerust met uurwerken die gemaakt zijn in het Laboratorio di Idee in de manufactuur in het Zwitserse in Neuchâtel. Dat geeft extra gewicht en inhoud aan de nieuwste generatie Panerai-modellen.

Het silhouet van een klassiek zeiljacht

De Panerai Luminor Yachts Challenge komt in 3 uitvoeringen

Het zeiljacht op de achterkant van de roodgouden PAM01020 Panerai Luminor Yachts Challenge

Alle drie de Luminor Yachts Challenge-horloges hebben de letters “PCYC” op de wijzerplaat en het silhouet van een zeiljacht op de achterzijde. De afkorting en de afbeelding dienen als referentie aan de regatta’s die onder Panerai-vlag worden gezeild. In het geval van de titanium en keramische modellen is het silhouet gegraveerd, terwijl in de gouden chronograaf de afbeelding als een afbeelding op saffierglas is geplaatst. Het lijkt wel alsof dat jacht zweeft boven het automatische kaliber P.9100.

Sandwichwijzerplaten voor dat echte Panerai-gevoel

De Panerai Luminor Yachts Challenge komt in 3 uitvoeringen

De roodgouden PAM01020 Panerai Luminor Yachts Challenge

Nu we het toch over de mechanische aandrijving in deze zeiljachten voor de pols hebben, in de drie Luminor-kasten tikt een automatisch flyback-chronograaf uurwerk met een gangreserve van 3 dagen. Het kaliber P.9100 – een automatisch, geïntegreerd chronograafuurwerk met column wheel en verticale koppeling – heeft een seconden-reset en de aanwezigheid van een tachymeterschaal maakt het mogelijk snelheid te bereken. Op de wijzerplaat toont het uurwerk twee subdials: kleine seconden op 9 uur en een chronograaf 12-uren teller op 3 uur. De seconde- en de minutenwijzers van de chronograaf draaien centraal en dat is een originele manier van doen. De sandwichconstructie van de wijzerplaat maakt van alle drie de Luminor Yachts Challenge-horloges echte Panerai’s. Bovendien zorgt een dergelijke wijzerplaat voor een perfecte afleesbaarheid. Ook in het donker op zee.

De Panerai Luminor Yachts Challenge komt in 3 uitvoeringen: luxueus roodgoud, stoer matzwart keramiek en lichtgewicht functioneel titanium

De Panerai Luminor Yachts Challenge komt in 3 uitvoeringen

De PAM00788 Panerai Luminor Yachts Challenge in matzwart kermiek

De drie chronografen onderscheiden zich door de verschillende kleurencombinaties van de wijzerplaat en de band. De banden verschillen naargelang het materiaal van de kast, maar ze zijn allemaal blauw, de kleur van de zee. De titanium in de PAM00764 en de PAM00788 in zwart keramiek zijn waterdicht tot 100 meter. Het luxe (zee)paard PAM01020 in roodgoud is waterdicht tot 50 meter.

De Panerai Luminor Yachts Challenge komt in 3 uitvoeringen:

  • PAM00764 Panerai Luminor Yachts Challenge Titanium: 12.900 euro
  • PAM00788 Panerai Luminor Yachts Challenge Ceramic: 15.500 euro
  • PAM01020 Panerai Luminor Yachts Challenge Red Gold: 27.500 euro

 

Voor meer informatie: www.panerai.com