De SevenFriday M1B/01 Urban Explorer is een stadsavonturier

Blauw staal en blue denim voor in de grote stad

De SevenFriday M1B/01 Urban Explorer is een stadsavonturier

Alles is urban tegenwoordig. De grote modehuizen maken zo lijkt het alleen nog maar urban fashion, de meest populaire muziek wordt urban genoemd en dus maken ook horlogehuizen urban horloges. De SevenFriday M1B/01 Urban Explorer is een stadsavonturier gekleed in blauw staal en ruig blue denim voor een grootsteeds uiterlijk.

SevenFriday heeft voor iedere moderne man iets dat bij hem past. Voor de autosportliefhebbers zijn er bijvoorbeeld de zeer sportieve P-series racehorloges met allerlei autosportdetails. Voor de stadsverkenner, de man met een moeiteloze en onwankelbare stijl en smaak, de man die zowel Londen, Beijing, Buenos Aires en Kaapstad op zijn duimpje kent. Zutphen, Roermond, maar ook Middelburg zijn trouwens steden waarin de stadsverkenner zich prima thuis voelt. En dat geldt ook voor de nieuwste creatie van SevenFriday. De SevenFriday M1B/01 Urban Explorer is een stadsavonturier die overal op zijn plek is. Zelfs in stadjes kleiner dan Zutphen, Roermond en Middelburg.

De SevenFriday M1B/01 Urban Explorer is een stadsavonturier

Veel te lezen op het achterdeksel van de SevenFriday M1B/01 Urban Explorer

Laagdrempelige spijkeroutfit

Het meest opvallende aan de M1B/01 met automatisch Miyota-uurwerk, zijn de blauwe elementen. De kast van gezandstraald blauw staal en de band van blauwe spijkerstof – met leren voering voor comfort – geven de M1B/01 een heel laagdrempelig uiterlijk. Iedere man houdt van blauw en wie draagt er tegenwoordig geen jeans? De futuristische vormtaal met een industriële twist zijn gebleven, we hebben het hier natuurlijk wel over een SevenFriday.

De SevenFriday M1B/01 Urban Explorer is een stadsavonturier

De denim band gaat naar verloop van tijd een fraai persoonlijk patina ontwikkelen. Net als je favoriete spijkerbroek

Persoonlijk patina

De SevenFriday M1B/01 Urban Explorer is een stadsavonturier

Blauw gezandstraald staal en blue denim domineren de SevenFriday M1B/01 Urban Explorer

De denim band van de 21ste-eeuwse M1B/01 Urban Explorer is misschien het meest in het oog springend en door de band dagelijks te dragen ontstaat vast een heel persoonlijk patina. Net zoals je raw denim spijkerbroek na verloop van tijd een uniek en persoonlijk stuk wordt. De M1B/01 Urban Explorer is uitgerust met een NFC chip die samen met de officiële SevenFriday app de verificatie en registratie van het horloge mogelijk maakt. De aanbevolen verkoopprijs is 1.100 euro en dat is exclusief de lokale 21% BTW die uitkomt op 231 euro. Voor 31 euro minder, 1.300 euro dus, wil de SevenFriday-dealer de M1B/01 Urban Explorer vast wel van de hand doen.

 

Voor meer informatie: www.sevenfriday.com