Jacob & Co. Twin Turbo Furious

De gekte van New York gebouwd in Genève

Jacob & Co. Twin Turbo Furious

Misschien is het een onverwacht begin van de week, maar het is zeer een spectaculaire start. De Jacob & Co. Twin Turbo Furious is namelijk een exorbitante, exuberante en zeer exclusieve haute horlogerie-creatie. Flamboyant ook trouwens. Kijk zelf maar naar de foto’s én de zeer onderhoudende video’s.

Jacob & Co. Twin Turbo Furious

De Jacob & Co. Twin Turbo uit 2016

Voordat we het gaan hebben over de Jacob & Co. Twin Turbo Furious moeten we het toch écht ook even hebben over de oprichter van het merk. We hebben het over Jacob Arabo die werd geboren als Yakov Arabov in de Sovjetrepubliek Oezbikistan. Toen Jacob 14 was emigreerde hij met zijn ouders naar de Verenigde Staten, al op 17-jarige leeftijd zette hij in New York een juweliersbedrijf op en later werd hij onder de bijnaam ‘Jacob the Jeweler’ de vaste bling-dealer voor onder andere prominente rappers en profsporters. Hij zat ook een gevangenisstraf uit van iets meer dan 2 jaar uit. Had iets te maken met een maffiafamilie uit Detroit, witwassen en belastingontduiking.

Decimale wereldprimeur

Goed, nu dat uit de weg is, kunnen we het hebben over de Jacob & Co. Twin Turbo Furious. Dit zeer gecompliceerde horloge komt voort uit de Twin Turbo die in 2016 werd gelanceerd en dus beginnen we met deze opvallende creatie. De Twin Turbo was het eerste horloge dat een decimale minute repeater (de traditionele kwartieren worden niet geslagen, maar maakt het luisteren naar de tijd eenvoudiger door tientallen te laten klinken) combineerde met de tourbillon die draait om 3 assen. Tijd voor een geanimeerde impressie.

De Jacob & Co. Twin Turbo Furious is net als de Twin Turbo, maar dan nóg extremer!

De nieuwe Jacob & Co. Twin Turbo Furious gaat nog een stapje verder door twee van dergelijke driedimensionale tourbillons in te zetten. De 88-delige kast van titanium en koolstofvezel van de Jacob & Co. Twin Turbo Furious heeft een uurwerk dat is opgebouwd uit 830 onderdelen, heeft een gangreserve van 50 uur en een prijs van zo’n 550.000 euro.

Jacob & Co. Twin Turbo Furious

De zeer exotische en extreme Jacob & Co. Twin Turbo Furious

Behalve de twee tourbillons heeft de Twin Turbo Furious een mono-pusher chronograaf, een gangreserve-indicator en natuurlijk ook de decimale minutenrepetitie. De chronograaf is overigens zeer origineel en inventief. Het heeft een soort van pitboard waarop tijdwaarnemingen kunnen worden vergeleken. Misschien dat de video het idee wat duidelijker maakt.

Jacob & Co. Twin Turbo Furious

Een van de vele verwijzingen naar de wereld van supercars, of beter, hypercars

Jacob & Co. Twin Turbo Furious

Een van de ’turbo’s’ van de Twin Turbo Furious

Voor meer informatie over het merk uit Manhattan, New York City dat de zeer gewaagde en gecompliceerde horloge-creaties in het hart van Genève produceert: www.jacobandco.com