Armin Strom Gravity Equal Force

Een innovatieve start van de System 78-collectie

Armin Strom Gravity Equal Force

Armin Strom is een weg ingeslagen waar geen ander horlogehuis zich waagde. Het bracht ons al resonerende uurwerken en nu is er een horloge dat tegen de zwaartekracht werkt. Zónder tourbillon. De Armin Strom Gravity Equal Force zet andere middelen in.

Armin Strom Gravity Equal Force

De stalen Armin Strom Gravity Equal Force in zwart

Wie Armin Strom zegt, denkt Minute Repeater Resonance en de Masterpiece 1 Dual Time Resonance. Originele en vooral resonerende haute horlogerie-creaties die horlogetechniek een nieuwe, vibrerende kant opsturen. De Mirrored Force Resonance Guilloché Dial die artisticiteit toevoegt aan een gecompliceerd technisch concept mogen we ook niet vergeten even te noemen. En dan is er nu de Armin Strom Gravity Equal Force, een horloge dat vecht voor gelijke zwaartekracht. Een heel activistisch horloge dus. En met idealen.

Leve de horlogerevolutie!

Waar het bij de Armin Strom Gravity Equal Force allemaal om draait is de hoofdveer. Aan de krachtbron is namelijk een ontkoppelingsmechanisme toegevoegd zodat de kracht van de veer zo gelijkmatig op de balans wordt overgebracht. En dat alles gebeurt in een 41 mm stalen kast. En met een opvallend uiterlijk. Het gedurfde nieuwe ontwerp van het uurwerk, wijzerplaat en kast markeert de start van de nieuwe System 78-collectie. De Gravity Equal Force is de eerste in een serie innovatieve horloges tegen een concurrerende prijs. We zeiden het al, een activistisch horloge. En die hoort thuis in een nieuwe collectie die ‘complicaties voor het volk eist’. Maar behalve eisen, gaan die horloges dus ook gebouwd worden. Leve de horlogerevolutie!

Ingenieuze ontkoppeling

Armin Strom Gravity Equal Force

De voorzijde van kaliber ASB19 met rechtsboven de microrotor en links de hoofdveer met het ontkoppelingsmechanisme in het midden

Rustig blijven… De filosofie van Armin Strom is dat elk horloge een innovatie moet bevatten. Dat is nogal iets anders dan ‘ieder nieuw horloge moet iets van een oud horloge bevatten’. En het is zeer prijzenswaardig dat Armin Strom nadrukkelijk de vooruitgang predikt. De inspiratie achter de Armin Strom Gravity Equal Force was de wens om een accurate gang te verkrijgen. Gelijke gang door gelijke kracht. Armin Strom ontwikkelde een ??ingenieus ontkoppelingssysteem dat in de hoofdveer draait. Soms geeft het kracht af en soms niet. Het is de eerste keer dat een dergelijk systeem is toegevoegd aan een automatisch uurwerk. Het is maar dat je het weet.

Armin Strom Gravity Equal Force

De achterzijde van het manufactuurkaliber ASB19

Claude Greisler, mede-oprichter van Armin Strom: “We hebben de functionaliteit van een automatisch uurwerk opnieuw uitgevonden. Doel was een ??nieuw niveau van precisie te halen en ook verbeterde betrouwbaarheid dankzij verminderde dagelijkse slijtage.”

Armin Strom Gravity Equal Force

Armin Strom Gravity Equal Force met blauwe wijzerplaat en band

Maar er is meer te zien in de Armin Strom Gravity Equal Force. Meer innovatiefs. Zo draait de hoofdveer in omgekeerde richting van een traditioneel exemplaar. Waarom? Het schijnt de slijtage te verminderen en bovendien de functionaliteit. Maar omdat de hoofdveer de andere kant opdraait, moest er wel een technische aanpassing gedaan worden. Niemand wil namelijk een horloge dat de tijd terugdraait, Nou ja, dat wil iedereen, maar alleen als de daadwerkelijke tijd wordt teruggedraaid en niet alleen de getoonde tijd. De sleutel in het systeem is een zeer stabiele as met zeer lage wrijving dankzij zeer precieze jewels. Door het gebruik van de gecombineerde systemen heeft het horloge een zeer bruikbare gangreserve van 72 uur.

Armin Strom Gravity Equal Force en kaliber ASB19

Wat kunnen we verder nog melden van het manufactuurkaliber ASB19? Bijvoorbeeld dat het is opgebouwd uit 202 componenten. En dat het een tikfrequente heeft van 3,5 Hz en dat een microrotor ervoor zorgt dat de hoofdveer wordt opgewonden. En die fraaie microrotor is zichtbaar op de wijzerplaat. Dat geldt ook voor de gangreserve-indicator. De niet-centrale wijzerplaat is goed afleesbaar leesbaar. Maar eigenlijk kijken wij de hele tijd naar de rechterkant van het horloge waar de strakke bruggen en draaiende delen het beeld bepalen. Zoals we al meldden is de Armin Strom Gravity Equal Force (Ref. ST19-GEF.90.AL.M.35) is het eerste model van de nieuwe System 78-collectie en de prijs is vastgesteld op CHF 16.900.

Voor meer informatie: www.arminstrom.com