De Armin Strom Minute Repeater Resonance

tikt, trilt, slaat en galmt er als enige op los!

De Armin Strom Minute Repeater Resonance

Om het 10-jarig bestaan van de volledig geïntegreerde manufactuur te vieren is de De Armin Strom Minute Repeater Resonance gelanceerd. Dit titanium horloge combineert als enige een resonerend systeem met een minute repeater mechanisme. Uniek dubbel genot dus.

De Armin Strom Minute Repeater Resonance

Grote baas van Armin Strom Serge Michel (l) en meesterhorlogemaker Claude Greisler hebben wat te vieren

Voor de 10e verjaardag van Armin Stroms volledig geïntegreerde manufactuur werd besloten iets bijzonders te maken. Een horloge dat de manufactuur personifieert. Dus moest het een resonerend horloge worden. Armin Strom staat namelijk al enige jaren in het teken van vibraties en resonanties. Het gebruik van trillingen om tot een (in een laboratorium aangetoond) 15-20% nauwkeuriger uurwerk te komen werd voor het eerst gepresenteerd in de Mirrored Force Resonance en later in de Dual Time Resonance. En tijdens de afgelopen SIHH presenteerde het huis de transparante Dual Time Sapphire.. Een horloge dat menig horlogeliefhebber de (t)rillingen deed bezorgen. Een nieuwe Resonance dus, maar met welke verbijsterende en feestelijke extra complicatie…?

Een 13e-eeuwse klok biedt inspiratie

Armin Stroms belangrijkste horlogemaker Claude Greisler vond inspiratie in een zestiende-eeuwse torenklok. Armin Strom is gevestigd in Bienne in het Zwitserse kanton Bern. En daarom wilde Greisler hulde brengen aan de regio.

De Armin Strom Minute Repeater Resonance

De Zytglogge in Bern

Terwijl de Franstalige regio van Zwitserland bekend staat om een ??veelvoud aan beroemde historische uurwerken, heeft Bern er veel minder. Maar het heeft wel een kenmerkende klok die iedereen in de regio kent: de 13e-eeuwse Zytglogge. De klok in deze toren heeft niet alleen meer dan 500 jaar dienst gedaan als de belangrijkste klok van de stad. En deze toren diende bovendien als referentiepunt voor reistijden die op markeringen langs de belangrijkste wegen in het kanton waren aangegeven. Zo gezegd, zo gedaan.

Einstein, Armin Strom en Le Cercle des Horlogers

De tot 10 stuks gelimiteerde Armin Strom Minute Repeater Resonance

De achterzijde van kaliber ARR18 toont onder andere veerton die twee hoofdveren herbergt die maar liefst 96 uur gangreserve produceren

Ook interessant om te weten is dat deze klokkentoren Albert Einstein zou hebben geholpen om zijn relativiteitstheorie aan te scherpen. Toen hij als patissier (!) in Bern werkte. Maar daar gaan we hier verder niet op in. Wel gaan we verder in op de Armin Strom Minute Repeater Resonance. Het horloge heeft twee complicaties in de vorm van het regulerende, resonerende systeem en een minute repeater slagmechanisme met gongs. Kaliber ARR18 is eigenlijk een constructie die bestaat uit twee verticaal gestapelde, onafhankelijke uurwerken. Eigenlijk heeft het horloge ook een dubbel resonerend gedeelte. Resonantie zorgt voor regulatie en de trilling van de geluidsgolven van de minute repeater weerklinken de tijd. En de kennis voor het slagmechanisme en de gongs werd door een samenwerking met de specialisten van Le Cercle des Horlogers binnen gehaald.

De tot 10 stuks gelimiteerde Armin Strom Minute Repeater Resonance

Kaliber ARR18 werd in samenwering met Le Cercle des Horlogers gebouwd

De Armin Strom Minute Repeater Resonance vibreert en galmt als enige ter wereld!

De Armin Strom Minute Repeater Resonance wordt in een beperkte oplage van 10 stuks gebouwd in een 47,7 mm kast van titanium. En dat lichte materiaal is gekozen vanwege comfort om de pols als ook de akoestische kwaliteiten. Al het resonerende en weerklinkende spektakel is aan de voorzijde van het horloge te zien in het midden van de wijzerplaat.

De Armin Strom Minute Repeater Resonance

De tot 10 stuks gelimiteerde Armin Strom Minute Repeater Resonance

Een schuif aan de linkerzijde van de kast activeert de minute repeater met zijn twee hamers die op 11 uur en 1 uur respectievelijk de uren en de minuten slaan. En dat doen ze op twee driedimensionaal gekromde gongs die de tijdweergave omcirkelt. Als visueel contragewicht zijn op 5 en 7 uur de twee onafhankelijk werkende en resonerende balanswielen te zien. En tussen de twee oscillerende balansen is het gepatenteerde Resonance Clutch Spring te zien, de sleutel tot de beheersing van resonantie van Armin Strom. Bovendien is het hoogst originele uurwerk het resultaat van drie jaar zeer intensief onderzoek en ontwikkeling.

Voor meer informatie: www.arminstrom.com