Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster

Meester van de elementen lucht, aarde en water

Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster

De 3 Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster horloges zijn gewijd aan het milieu. Lucht, aarde en water zijn de elementen waarin deze horloges zich thuis voelen. Maar de Promaster is meer, het professionele horloge is al 3 decennia meester van deze elementen.

Vorig jaar vierde het Japanse Citizen de 100e verjaardag. En dit jaar viert het horlogehuis de 30e verjaardag van de illustere Promaster. Vandaar dat de Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster verschijnt in 3 gelimiteerde uitvoeringen gewijd aan de elementen aarde, lucht en water. Het zijn stuk voor stuk robuuste tijdsinstrumenten die over land navigeren, een piloot ondersteunen en om de pols van een duiker thuishoren. En wie deze opsomming van eigenschappen leest, zal misschien denken dat we hier met een drietal zeer aantrekkelijke vakantiehorloges te maken hebben. Maar daar hebben we het al eerder uitgebreid over gehad.

Eco-Drive Satellite Wave GPS 30th Anniversary Limited Edition Promaster Air

Ten eerste het meest ‘luchtige’ jubileummodel. De Air-versie van de Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster is een professioneel pilotenhorloge. En dat uit zich bijvoorbeeld door een GPS-functie die in verbinding staat met satellieten. Bovendien is de kast gemaakt van licht en sterk Super Titanium, dat is voorzien van een Duratect MRK- en DLC-coating. En in deze kast tikt een licht aangedreven Eco-Drive-uurwerk. De oplage van dit piloteninstrument is gelimiteerd tot 1.989 stuks.

Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster

Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster Air

Eco-Drive Altichron 30th Anniversary Limited Edition Promaster Land

Net als het Air-model beschikt ook de ‘landrot’ over een Eco Drive-uurwerk en een kast van Super Titanium. En de coating die de kast beschermt tegen krassen is in dit geval een Duratect MRK Gold-oppervlakteverharding. Tot de functies van dit avonturiershorloge behoren onder andere een analoge hoogtemeter. En die meet hoogten tot 10.000 meter – hoger dan de Mount Everest – en dieptes tot 300 meter onder zeeniveau. Inderdaad, zeer geschikt voor Himalaya- en polderexpedities. En net als het pilotenhorloge is deze landuitvoering gelimiteerd tot 1.989 stuks.

Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster

Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster Land

Eco-Drive Aqualand 200m 30th Anniversary Limited Edition Promaster Sea

Tenslotte aandacht voor de speciale Sea-editie van de Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster. En dat is een professioneel duikhorloge. Het duikinstrument heeft een gespecialiseerde analoge diepteaanduiding die tegelijkertijd tijd en diepten tot 70 meter kan weergeven. Verder is het waterbestendig tot een diepte van 200 meter. Bovendien voldoet het horloge aan de ISO- en JIS-normen waardoor het extra serieus kan worden genomen. En deze duiker wordt aangedreven door Citizen’s Eco-Drive-uurwerk. Van alle drie de versies van de Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster is de duiker het best bereikbaar. Vanwege de prijs van ongeveer 750 euro en bovendien is de oplage van 6.000 exemplaren ruimhartig te noemen.

Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster

Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster Sea

Citizen en History Chanel eren ecologische helden

De 3 elementen die Citizen heeft gekozen om hun vlaggenschip de Promaster in het zonnetje te zetten, wordt gedreven door een ecologisch bewustzijn. Citizen is een voorvechter als het gaat om ecologische gezondheid en deze horloges eren anonieme helden die elke dag strijden voor duurzaamheid. En omdat praatjes geen gaatjes vullen, is Citizen in zee gegaan met History Channel. Samen zijn ze een campagne gestart om deze inspanningen en de verhalen van activisten onder de aandacht te brengen in een reeks korte films. De serie belicht het werk van deze mensen. Gedreven mensen die alles in het werk stellen om ’s werelds meest ongerepte omgevingen en de natuur te redden. En door die verhalen te vertellen wordt een breder duurzaam bewustzijn gecreëerd. Dat is in ieder geval de insteek van Citizen en History Chanel. En dat Citizen uurwerken maakt met de naam Eco-Drive is mooi meegenomen.

Citizen 30th Anniversary Limited Edition Promaster specificaties:

Afmetingen: 47mm (Air) / 46,1mm (Land) / 46,1mm (Sea)
Waterdichtheid: 200 meter
Kast: Super Titanium (Air & Land) / Staal (Sea)
Glas: Saffierglas (Air & Land) / Mineraalglas (Sea)
Uurwerk: Cal F.990 (Air) / Cal. J280 (Land) / Cl. J250 (Sea)
Gangreserve: 11 maanden wanneer volledig opgeladen
Band: Titanium (Air) / Nylon + Urethaan (Land) / Urethaan (Sea)
Prijs en verkrijgbaarheid: Ongeveer 2.000 euro, najaar (Air) / Ongeveer 950 euro, augustus (Land) / Ongeveer 750 euro, juni (Sea)

Voor meer informatie: www.citizenwatch-global.com