Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies

Gecompliceerd, gesynchroniseerd en gedecoreerd

Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies

De Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies is zowel een gecompliceerde als een gesynchroniseerde als een gedecoreerde creatie. Drie tourbillons, 233 saffieren plus een uurwerk dat resoneert voor zeer grote nauwkeurigheid.

Een uurwerk dat gebruik maakt van het natuurkundige verschijnsel resonantie, waar hebben we dat eerder gezien… Juist, bij Armin Strom! Inmiddels heeft dat horlogehuis al een flink aantal horloges uitgebracht die zijn uitgerust met een uurwerk dat gebruik maakt van resonantie met als laatste creatie de Minute Repeater Resonance. En omdat die horloges al enige malen zijn voorbij gekomen op Horloge.info zullen we een herhalende diepgravende uitleg van het principe hier achterwege laten.

Meesterhorlogemaker Antoine Preziuso keert terug naar de gecompliceerde basis

Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies

Horlogemaker Antoine Preziuso

Maar misschien is het wel een goed idee om horlogemaker Antoine Preziuso even voor te stellen. De Geneefse horlogemaker heeft sinds 1991 zijn eigen merk en op een geven moment maakte hij 900 horloges per jaar. Bovendien zijn de creaties die het atelier van Preziuso verlaten meer dan eens zeer gecompliceerd. Toen de financiële crisis in 2009 in volle hevigheid zijn effect had op de horlogewereld besloot Preziuso minder te gaan produceren. Meer de tijd te nemen voor steeds vaker unieke creaties. En dat komt ook voort uit het feit dat hij niet wilde wedijveren met andere onafhankelijke nouvelle horlogerie merken als MB&F, Richard Mille en Urwerk. Nee, Preziuso wilde gewoon terug naar de basis van het horlogemaken. Het gecompliceerde horlogemaken.

De honderden saffieren van de Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies

Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies

Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies

En gecompliceerd is de Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies zeer zeker. Eerst maar even de ornamentele kant van het van 47 mm x 14 mm witgouden horloge toelichten. Maar liefst 233 baguette geslepen saffieren en drie solitaire, driehoekige saffieren op de wijzerplaat bepalen de kleur van het horloge. We hebben het over meer dan 24 ct. aan edelstenen. Dat de prijs op aanvraag is, ligt voor de hand. En dan hebben we het nog niet eens over het uiterst gecompliceerde uurwerk gehad dat gebruik maakt van natuurkunde.

De drie tourbillons van de Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies

Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies

De gecompliceerde en rijk versierde Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies met zijn drie tourbillons en veel meer saffieren

Normaal gesproken is de aanwezigheid van maar liefst drie tourbillons genoeg reden om opgewonden te raken. Maar Antoine Preziuso heeft samen met zijn zoon Florian een uurwerk gebouwd – de ontwikkeling duurde een slordige tien jaar – dat verder gaat dan drie ‘wervelwinden’. Het drievoudig differentieel van het kaliber AFP-TTR-3X heeft drie internationale patenten. En dus is het uurwerk op andere techniek gestoeld dan de vergelijkbare creaties van Armin Strom. De drie tourbillons draaien rond op een schijf. En het koppelen van die tourbillons dankzij het drievoudige differentieel zorgen voor hoge accuratesse.

Draaien, trillen, vibreren, resoneren, synchroniseren

Antoine Preziuso TTR3 Blue Equalizer Frequencies

Rendering van het uurwerk in de TTR3 Blue Equalizer Frequencies

Wie elk uurwerkonderdeel afzonderlijk bekijkt, ziet dat elke tourbillon één rotatie per minuut maakt En dat is een sneller ritme dan de draaiende schijf, die zes rotaties per uur voltooit (één rotatie per tien minuten). De snelheid waarmee de tourbillons draaien wordt versneld door de dubbele omwenteling. De drie tourbillons zijn op gelijke afstand van het midden van de schijf geplaatst. Hierdoor vormen de assen een gelijkzijdige driehoek vormen en hierdoor ontstaat resonantie. De tourbillons krijgen zo een identieke frequentie, een fenomeen dat bekend staat als ‘synchronisme’. Wanneer de tourbillons beginnen te resoneren, neemt hun amplitude aanzienlijk toe – op een manier die met het blote oog waarneembaar is. Het systeem als geheel vormt dus een enkele revolutionaire regulerend orgaan dat vibreert met een perfect stabiele frequentie van 3 Hz.

Voor meer informatie over de unieke haute horlogerie-creaties van het Geneefse horlogehuis: www.antoine-preziuso.com