Vernieuwde Hamilton Ventura Elvis80 brengt ode aan The King

Horloges zijn rond, vierkant of soms tonneau-vormig, maar veel meer smaken heb je niet. Of toch? De driehoekige Hamilton Ventura was in de jaren 60 een eigenzinnig horloge dat veel aandacht trok. Ook die van The King of Rock ‘n’ Roll. Met de Ventura Elvis80 brengt Hamilton een ode aan Elvis, die dit jaar 80 jaar zou zijn geworden. Het futuristische design van het merk dat in 1892 werd opgericht in Lancaster, Pennsylvania maar nu een echt Zwitsers merk is behorend bij The Swatch Group, is nog altijd opvallend, maar het horloge heeft tegenwoordig naast een quartz uurwerk ook nog eens een automatisch uurwerk met 80 uur gangreserve.

Hamilton-Ventura-Elvis-staandDe Hamilton Ventura, met zijn opvallende, schildvormige kast, speelde naast The King in de film “Blue Hawaii” uit 1961. Elvis had het horloge zelf gekocht, en vond het leuk om het tijdens de opnamen gewoon om te houden. De versie uit 2015 van wat algemeen bekend werd als “het Elvis-horloge” is qua techniek en materiaal helemaal van deze eeuw. Om de focus op de toekomst te benadrukken wordt het automatische model gevoed door Hamilton’s eigen H-10 uurwerk, met een energiereserve voor 80 uur.

Hamilton Ventura Elvis80 Concept Drawing_11230De Ventura werd in 1957 geïntroduceerd als het eerste elektrische horloge ter wereld. De Hamilton Ventura Elvis80 die dit jaar op de markt komt, is net zo grensverleggend, met een bijzonder gevormde kast en wijzerplaat, hedendaagse kastopbouw en complexe verbindingen. De driehoekige vorm zorgt ervoor dat het horloge de aandacht trekt, maar ook dat de gebruikte materialen tot geheel nieuwe prestaties worden gedwongen. De geheel geïntegreerde kast (oppervlakte 42,5 x 44,6 mm) heeft elegante, glad geborstelde en gepolijste oppervlakken in tegenstelling tot het originele model dat  wat meer hoekige punten had.

Hamilton-Ventura-Elvis-zijliggingDe Hamilton Ventura Elvis80 lijn is bedoeld voor zowel mannen en vrouwen, en komt in een aantal combinaties van materialen en kleuren. Tevens is er keuze tussen een automatisch of een quartz uurwerk. Bij de automatische versies zien we zwart op zwart met een slanke PVD kast en een sportieve, rubberen of lederen gestikte horlogeband. RVS geeft accenten aan de drie kwartsvariaties. De onderdelen sluiten met een asymmetrische geometrie aan bij de kast en een subtiele oranje tweede wijzer loopt van 12 uur tot 3 uur over indexen in dezelfde kleur. Parallelle, driehoekige lijnen omgeven de wijzerplaat, terwijl de trapeziumvormige, verhoogde basis het ontwerp extra dimensie verschaft. Een gegraveerde kroon maakt de look van dit speciale horloge af.

Hamilton-Ventura-Elvis-blackH24585331_PR_high_cmyk_11408

Prijzen: € 945 voor de quartz en € 1295 voor de automatische versie.

Kijk voor meer informatie op www.hamiltonwatch.com


Hamilton Ventura Elvis80 H24551131_11205