Chopard en het Jaar van de Geit

Chopard duikt in dit Chinese Jaar van de Geit in de Japanse traditie van Urushi. De wijzerplaat van de nieuwe L.U.C XP Urushi is met deze bijzondere laktechniek vervaardigd en toont een prachtig staaltje vakmanschap in het jaar van de creatieve geit.

Chopard-luc-XP-URUSHI-zijkantHet Jaar van de Geit, dat startte op 19 februari 2015 en duurt tot 7 februari 2016 en in heel Azië een belangrijke factor is, wordt door Chopard gevierd met het ultraplatte L.U.C XP kaliber. Dit uurwerk heeft een diameter van 27,40 en meet slechts 3,30 millimeter in hoogte. Chopard is een van de weinige manufacturen met een automatische kaliber dat twee veertonnen heeft die samen voorzien in maar liefst 65 uur gangreserve. Dit hebben ze in Fleurier voor elkaar gekregen door het kaliber van een gedecentraliseerde micro-rotor te voorzien. Deze is niet zoals we vaak zien bovenop het kaliber geplaatst, maar hierin geïntegreerd waardoor de hoogte beperkt blijft. L.U.C Calibre 96.17-L (28.800 vph), geeft de uren en minuten aan, is geheel met de hand gedecoreerd en zichtbaar door het saffierkristallen kastdeksel.

Chopard-luc-XP-URUSHI-BACKDe rosé- of witgouden kast meet 39,50 millimeter, is 6,80 millimeter dik en omsluit de wijzerplaat die voorzien is van een kleurrijke afbeelding. Deze is vervaardigd met de Japanse Urushi-techniek. In kleurrijke laklagen is een geit afgebeeld, het sterrenbeeld uit de Chinese horoscoop dat staat voor een vredige en creatieve aard. De hars die wordt gebruikt voor de Urushi-lak komt uit de Urushi-boom en wordt maar heel af en toe in kleine hoeveelheden geoogst. Het duurt drie tot vijf jaar en een speciale behandeling is nodig voordat deze hars te gebruiken is als lak. De lak wordt besprenkeld met fijn goudstof om fijne lijnen en reliëfs te creëren, deze techniek wordt aangeduid als Maki-e. Er zijn nog slechts enkele vakmannen die deze technieken beheersen.

Chopard-luc-XP-URUSHI-WITDe L.U.C XP Urushi komt met een zwarte alligatorlederen band met een gouden gesp. Het horloge wordt geleverd in een achthoekige doos die eveneens is bewerkt met de Urushi en Maki-e technieken. De achthoek staat in de Oriëntaalse symboliek voor vrolijkheid.

Prijs: € 20.260

Kijk voor meer informatie op: www.chopard.com