Piaget Altiplano Chronograph zet dubbel record als allerplatst

Met een dubbel record als allerplatste handopwind flyback-chronograaf-uurwerk in de allerplatste kast voor een dergelijke complicatie, heeft Piaget dit jaar op de SIHH de nieuwe Altiplano Chronograaf in een uitvoering voor heren én dames gepresenteerd. Het was de 25e Salon International de la Haute Horlogerie, en dat was voor Piaget reden genoeg om een nieuwe ultra-platte fly-back chronograaf met handopwinding te produceren in zijn Altiplano collectie. Voor de eerste keer in zijn geschiedenis herbergt de Altiplano nu een van de belangrijkste horologische complicaties.  Het horlogehuis, dat al sinds 1957 uitblinkt in platte uurwerken, heeft met een uurwerk van slechts 4,65 mm hoog en een kast van maar 8,24 mm hoog, een nieuw record gezet als platste flyback-chronograaf met handopwinding ooit. Bovendien heeft het horloge nog een tweede tijdzone-indicatie ook.

Piaget-Altiplano-Chrono-G0A40030 ProfilAHet nieuwe handopwind-chronograafkaliber schaart zich bij de 37 andere in huis ontwikkelde Manufacture uurwerken. 25 hiervan zijn ultra-plat en 14 daarvan hebben een wereldrecord op zak. Dit nieuwe 883P flyback-chronograafkaliber met handopwinding stamt van het automatische 880P -uurwerk dat een van de dunste op de markt is. De Manufacture Piaget in La Côte-aux-Fées besteedde twee jaar van ontwikkeling aan het bereiken van het dubbele record (dunste kaliber met flybackchrono in handopwinder en dunste kast voor zo’n complicatie). Het eindresultaat is een 883P kaliber met 50-uur gangreserve voor de uren, minuten en kleine seconde plus een 30-minutenteller en ook nog eens een 24-uurs tweede tijdaanduiding op 9 uur. Het uurwerk onderscheidt zich door de flyback-functie, die bedoeld is om de chronograaf te resetten en meteen weer met een nieuwe tijdmeting te beginnen. Daarnaast wordt de chronograaf aangedreven door een kolomrad dat alle fasen beheerst en een verticaal (ont)koppelsysteem om perfecte precisie te garanderen. Het uurwerk is door het kastdeksel zichtbaar en is mooi afgewerkt met een rond lopend Côtes de Genève-patroon, en prachtig afgewerkte bruggen, platine, raderen en geblauwde schroeven.

Piaget-Altiplano-Chrono-Movement-ChronoFondDe kast van de Altiplano meet 41 mm in doorsnede en is daardoor ook zeer geschikt voor de vrouwenpols, zeker in de witgouden uitvoering met 56 briljantgeslepen diamanten. De versie zonder diamanten is gemaakt van 18 karaat roségoud. Beide modellen zijn bevestigd aan een alligatorlederen band.

Piaget-Altiplano-Chrono-ladies-G0A40031Prijs roségoud: € 28.600, witgoud met 1,8 crt aan briljantgeslepen diamanten € 40.300

Kijk voor meer informatie op www.piaget.com

Piaget-Altiplano-Chrono-G0A40030