Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin

Een voorname complicatie in exclusief blauw en warm roségoud

Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin

Hoeveel tinten blauw zijn er? Net zoveel als er tinten grijs zijn, is niet het goede antwoord. Bij ‘Vacheron’ heeft elke collectie zijn eigen kleur blauw. Waar de Overseas een metallic blauwe kleur heeft, kleurt de Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin koninklijk blauw.

Een roségouden kast als omlijsting van een blauwe wijzerplaat kan leiden tot een zeer opvallend geheel. Zeker wanneer de band ook nog eens is uitgevoerd in kleur. Maar opvallend is iets anders dan smaakvol. Al is natuurlijk niets zo subjectief als smaak. Zoals zo vaak bij horloges gaat het om nuances. Roségoud komt in verschillende subtiele roodgradaties en ook blauw is nooit zomaar blauw. Denk aan hemelsblauw, kobaltblauw, lichtblauw, marineblauw en nachtblauw om maar een paar tinten blauw te noemen. Het koninklijke blauw dat is gemengd voor de wijzerplaten van de verschillende Patrimony-modellen heeft bijvoorbeeld een andere kleur blauw dan in de nieuwe gekleurde versies van de Overseas gebruikt wordt. Ingetogen, ja zelfs voornaam blauw dat past bij het traditionele karakter van de Patrimony. En voor de sportieve Overseas is een meer elektriserend blauw weggelegd. Ja, blauw is nooit zomaar blauw. 

Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin

Alle blauwe creaties in de Patrimony collectie in volgorde van gecompliceerdheid van links naar rechts

Plat en eeuwigdurend uit de eigen manufactuur

Genoeg over kleur nu en over naar nóg gecompliceerder zaken, het uurwerk. In de Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin (Reference 43175/000R-B519 – 82.000 euro) tikt het kaliber 1120 QP.  En natuurlijk komt dat automatische, zeer platte uurwerk met eeuwigdurende kalenderfuncties uit de eigen manufactuur. Overigens, dat uurwerk is niet nieuw. Het wordt in verschillende referenties gebruikt waaronder de al bekende Patrimony eeuwigdurende kalenders met witte en zwarte wijzerplaat.

Blauw in beweging

De blauwe Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin past in een serie van klassiek horloges met een contemporaine twist. Het blauw maakt een soort cross-over mogelijk voor de Patrimony naar een jongere doelgroep. Inmiddels zijn er 4 nieuwe Patrimony modellen uitgebracht met een diepblauwe wijzerplaat die op een stilstaande foto niet helemaal tot zijn recht komt. En dus laten we het majesteitelijk blauw dat exclusief voor de Patrimony collectie is ontwikkeld live in actie zien. Weliswaar niet met in de hoofdrol de nieuwe Perpetual Calendar Ultra-Thin, maar wel de Retrograde Day-Date, de tweede van rechts in de voorgaande foto.

 

Voor meer informatie: www.vacheron-constantin.com