Van der Gang viert vijf jaar Vlieger

met de Limitée en in formatie met de Fokker Four Foundation

Van der Gang viert vijf jaar Vlieger

In 2014 introduceerde Wybe Van der Gang zijn visie op het pilotenhorloge, de Vlieger. Van der Gang viert vijf jaar Vlieger met de zwarte Vlieger Limitée die in 25 stuks wordt gebouwd én in formatie met de Fokker Four Foundation. Tijdens een spectaculair vliegfestijn werden zowel het horloge als uw verslaggever op de proef gesteld.

Op de wijzerplaat van de Vander Gang Vlieger prijkt het frontale silhouet van een Fokker. De Vlieger is een Hollands horloge met een Hollandse naam en daarom staat er een Hollands vliegtuig afgebeeld. En laat vandaag op Lelystad Airport nu net de Fokker Four Foundation aanwezig zijn met hun gele kisten. Maar daar later meer over. Nu eerst iets over het nieuwste pilotenhorloge.

Van der Gang viert vijf jaar Vlieger met de Vlieger Limitée

Van der Gang viert vijf jaar Vlieger

De 41 mm Vlieger Limitée

De Vlieger Limitée is een tot 25 stuks gelimiteerde zwarte uitvoering van de pilotenchronograaf die in 2014 debuteerde. De Vlieger Limitée heeft de stijlkenmerken van een klassiek pilotenhorloge. Denk aan een donkere wijzerplaat (in dit geval antracietgrijs en niet zwart) en oplichtende wijzers en cijfers. Op de wijzerplaat zijn aanduidingen voor een tweede tijdzone, een AM/PM-aanduiding op 12 uur, grote datum en natuurlijk de chronograaffuncties. Het gebruikte uurwerk is een ETA 7751. Dat automatische kaliber is in de eigen manufactuur in Dokkum omgebouwd en aangevuld met in eigen beheer ontwikkelde complicaties.

Groen glas, oranje details en een handgemaakte box

Van der Gang viert vijf jaar Vlieger

Het glas is groen van de Vlieger Limitée

De 41 mm kast van de Vlieger Limitée heeft een donker Diamond-Like-Carbon (DLC) coating die naarmate de tijd verstrijkt een bijzonder patina ontwikkelt. Meest opvallende element aan deze zeldzame Vlieger is het groene 2,6 mm dikke saffierglas. Behalve door het groene glas onderscheidt de Vlieger Limitée zich ook van het origineel door het oranje van de pusher op 8 uur en de hieraan verbonden tweede tijdzone. De rotor die door het saffieren achterdeksel te zien is, verwijst naar het Vlieger jubileum en vermeld het serienummer. De luxe nylon banden zijn afgewerkt met comfortabel dragend kalfsleer. Bovendien wordt de Vlieger Limitée (20045ZA-G) geleverd in een genummerde handgemaakte box. De prijs is vastgesteld op 15.800 euro.

En nu de lucht in met de Fokker Four én met de Vlieger Limitée!

Van der Gang viert vijf jaar Vlieger

Fokker Four vlieger Piloot Wandert Brandsen met de Vlieger Limitée

 

Voor meer informatie over de verschillende uitvoeringen van de Vlieger: www.vandergangwatches.nl