De ijzingwekkende Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis

De Spido van het Deense huis bestaat 10 jaar

De ijzingwekkende Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis

Als onderdeel van de 10e verjaardag van de sportieve Spido-familie verschijnt de ijzingwekkende Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis ten tonele. Het Deense horloge is een gelimiteerd model geïnspireerd op kleuren van het poolijs, sneeuw en zee.

De oorspronkelijke Spido van het Deense horlogehuis Linde Werdelin (de achternamen van Morten Linde en Jorn Werdelin die het merk in 2002 startten) werd ‘geboren’ in de Himalaya. De Spido is namelijk gedeeltelijk geïnspireerd door een team van ontdekkingsreizigers die de Mount Everest in 2008 beklommen. Meteen vanaf de oprichting baarden de horloges van het Deense duo opzien. gelanceerd. De ferme, strak vormgegeven, zeer robuuste en uitermate sportieve horloges waren een frisse wind in het Zwitserse horlogelandschap. En de Spido is een zeer goed voorbeeld van de filosofie van het horlogehuis. De kast is namelijk ontworpen voor het verkennen van de wildernis, om mee te bergbeklimmen en skiën.

De ijzingwekkende Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis

De SpidoSpeed Arktis in arctische actie

De balans tussen lichtgewicht en robuustheid

Een robuust horloge bouwen is helemaal niet zo moeilijk. Gewoon heel veel staal gebruiken en klaar ben je. Maar dat is te kort door de bocht voor Linde Werdelin. Terecht, want heel veel staal is ook heel veel gewicht om de pols. Bij de creatie van de Spido werd dan ook gezocht naar de ultieme balans tussen lichtheid en functionaliteit. Het resultaat is een licht en sterk horloge dat comfortabel draagt en betrouwbaar functioneert. Met de SpidoLight II – extremere en complexere varianten van de Spido in titanium, 3DTP carbon of gesmeed carbon – ging ‘LW’ nog een stapje verder, maar voor een bergbeklimmershorloge is dat concept niet robuust genoeg. Vandaar dat voor de ijzingwekkende Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis de stalen, massievere kastvariant werd uitverkoren. De kast is waterdicht tot 100 meter en herbergt het automatische chronograafuurwerk LW 03 met 48 uur gangreserve.

De ijzingwekkende Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis

De ijzingwekkend matte SpidoSpeed Arktis

Poolijs en een driedelige stalen kast

Het Deense woord ‘arktis’ in de naam van de chronograaf geeft al aan dat voor de vormgeving de ontwerpers naar de ijzige poolgebieden op aarde hebben gekeken. Het horloge is geïnspireerd op kleuren van het poolijs, sneeuw en zee. De wijzerplaat in grijs en Linde Werdelin Blue geeft de breedtegraden van de Noordpool weer. Ook de gematteerde, driedelige stalen kast die ongeveer 46 mm meet heeft iets koels. Zoiets als ijs op een autoruit, maar dan anders.

De ijzingwekkend matte SpidoSpeed Arktis

De zichtbodem van de SpidoSpeed Arktis onthult een fraaie rotor

99 stuks op bestelling

De SpidoSpeed Arktis wordt op bestelling gemaakt, maar de limiet ligt bij 99 stuks. En alle 99 stuks worden geleverd met een geïntegreerde hoogwaardige natuurlijke rubberen band in Linde Werdelin Blue. Bovendien is die band is zeer eenvoudig te verwisselen zodat je ook kunt kiezen voor een andere kleur wanneer blauw je wat al te blauw is.

De ijzingwekkende Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis

De SpidoSpeed Arktis viert 10 jaar Spido modellen

De prijs van de ijzingwekkende Linde Werdelin SpidoSpeed Arktis vind je hier en voor meer informatie over het Deense merk vind je op: www.lindewerdelin.com