De horloges van Linde Werdelin (vernoemd naar oprichters Morten Linde en Jorn Werdelin) staan bekend om de innovatieve kastconstructies en hoge graad van skeletteren. Als evolutie van de eerste SpidoLite, maar eigenlijk meer van de SpidoSpeed, presenteert het merk nu de SpidoLite II: een titanium horloge met een nog complexere kastbouw en (voor het eerst voor Linde Werdelin) een datumaanduiding.

Net als de voorgangers, heeft de SpidoLite II een haarscherpe kastconstructie en een innovatief ontwerp. De 32 (!) onderdelen waaruit de kast is opgebouwd, zijn onderling ontworpen om hun taakt optimaal te vervullen en daarna zo bewerkt dat ze perfect samen passen. De ontstane architectuur geeft de kast een ruige, industriële look. In het midden van de kast bevindt zich (net als bij de SpidoSpeed) een cilindervormige kamer waarin het uurwerk veilig gevangen zit en waaronder de saffierglazen zichtbodem is bevestigd. De kamer wordt omhuld door de verschillende geskeletteerde kastonderdelen en bedekt door het saffieren horlogeglas.


Linde Werdelin SpidoLite II in titanium


De wijzerplaat van de SpidoLite II bestaat uit twee geskeletteerde lagen, waardoor het horloge extra diepte krijgt en het uurwerk eronder te zien is. De toevoeging van een datum is voor Linde Werdelin een primeur. De manier waarop deze wordt weergegeven is mooi doordacht en knap uitgevoerd: de cijfers van de datum staan niet op de schijf, maar zijn er met laser uitgesneden, waardoor zelfs het datumwiel de skeletteerkunst van Linde Werdelin onderstreept.


In de SpidoLite II huist een door Concepto voor Linde Werdelin op maat gemaakt krachtig uurwerk, uitermate geschikt voor een sporthorloge. Het is ontworpen is door Valérien Jaquet en kan door de hoge mate van doorzichtigheid van de ombouw voor een groot deel bewonderd worden. Het is na de SpidoSpeed de tweede keer dat Linde Werdelin met de onafhankelijke uurwerkmaker Concepto (eigendom van de familie Jaquet) is zee is gegaan.


het uurwerk van de Linde Werdelin SpidoLite II


De Linde Werdelin SpidoLite II komt in titanium en titanium met antraciet DLC (bovenste foto) op de markt en zal vanaf november verkrijgbaar zijn. Het horloge is 44 millimeter breed en wordt in eerste instantie in een A serie in een oplage van 100 stuks (per kleurvariant) gemaakt. De titanium uitvoering kost ? 9.360,- en de titanium met antraciet DLC ? 9.960,-. Kijk op Horloge.info/Linde-Werdelin voor meer nieuws en informatie of bezoek LindeWerdelin.com.