Certina lanceert deze maand een sterk staaltje techniek: de Certina DS Multi-8. Het op het eerste gezicht keurige horloge, is veelzijdig en technologisch briljant met functies die niet alleen de wereldlijke zakenreiziger dienstbaar zullen zijn. Ook sportief levert het ingebouwde multifunctionele ETA E49.451 quartz uurwerk de nodige nuttige en betrouwbare tijdmeet mogelijkheden.

De Certina DS Multi-8 oogt in eerste instantie als een dresswatch met uren en minutenwijzer. De drukknoppen aan de zijkant van de kast geven echter weg dat er meer achter het horloge zit dan tijd alleen: ze geven toegang tot de multifunctionele eigenschappen van het horloge, op een digitaal venster aan de onderkant van de wijzerplaat. Zo is het mogelijk om het horloge in twee verschillende tijdzones tegelijkertijd te laten leven. Niet alleen digitaal overigens, de tweede tijdzone kan via ?time-swap?ook door de wijzers worden opgepikt. Het horloge beschikt daarnaast over een volledige eeuwigdurende kalender (dag, datum, kalenderweek, maand en jaar) en een alarm dat zich kan laten horen, maar ook discreet kan zijn via een trilfunctie.


Sportief gezien is het horloge in staat om gewone tijdmetingen te verrichten via de digitale chronograaf, maar de DS Multi-8 kan ook tussentijden meten. De tussentijden kunnen per interval worden getoond en ook bij elkaar worden opgeteld, waarbij het geheugen dit ook nog eens voor meerdere rondes kan onthouden.


Certina DS Multi-8 met lederen band


De DS Multi-8 is er in verschillende uitvoeringen. Om te beginnen is er aan de 42 millimeter brede roestvrijstalen uitvoering keuze uit een stalen of lederen band en een zilveren of zwarte wijzerplaat met zonnestraal motief. Voor de liefhebber van lichtgewicht horloges komt de Multi-8 er ook in titanium met grijze wijzerplaat en titanium band. Alle uitvoeringen zijn tot een druk van 10 BAR (vergelijkbaar met druk op 100 meter diepte) waterdicht en beschikken over tweezijdig ontspiegeld saffier glas, waardoor het zicht op de ana-digi aanduiding altijd ongehinderd af te lezen is.


De Certina Multi-8 is vanaf deze maand beschikbaar en kost tussen de ? 590,- en ? 760,-. Kijk op Horloge.info/Certina voor meer nieuws en informatie of bezoek Certina.com.