Vooruitlopend op de honderdste verjaardag komt horlogehuis Fortis met een zeer aantrekkelijk ogende Limited Edition: de B-47 in uitvoeringen Big Black en Big Steel. De horloges hebben van Fortis terecht de bijnaam ?Monster? meegekregen; de 47 millimeter brede modellen met de gevaarlijk ogende getande duikring hebben een zeer krachtig voorkomen dat door de afmeting alleen maar versterkt wordt.

De horloges laten meteen zien wat ze in zich hebben: als basis een automatisch ETA 2836-2 uurwerk, dat door Fortis gemodificeerd is tot Fortis kaliber F2016. De actuele dag en datum worden niet alleen in ?Big Day/Date? formaat getoond, maar de hele dag- en datumschijf zijn door de bovengelegen matzwart transparante glazen wijzerplaat te zien. De markante grote indexen op de wijzerplaat zijn voorzien van zwarte lichtgevende pasta, waardoor (samen met het dubbelzijdig ontspiegelde saffierglas) ook onder slechte lichtomstandigheden de afleesbaarheid van de B-47 gegarandeerd wordt.
De duikring van de tot 200 meter waterdichte horloges, is voorzien van een noviteit: de gekante lunet met 60 minuten schaal is eenzijdig draaibaar en voorzien van een halfronde rubberen inlay, waardoor het glas en het horloge optimaal beschermd zijn tegen stoten.


Fortis B-47 Big Steel


De Fortis B-47 komt in twee uitvoeringen: met geborsteld stalen kast (Big Steel) en met stalen kast met PVD zwarte coating (Big Black). Beide modellen zijn genummerd en gelimiteerd tot 2012 stuks, als verwijzing naar de honderdste verjaardag van Fortis in 2012. De Big Steel kost met lederen band ? 2.370,-, met rubberen band ? 2.475,- en met stalen band ? 2.650,-. De Fortis B-47 Big Black is er met lederen band voor ? 2.515,- en met rubberen band voor ? 2.725,-.


Zie Horloge.info/Fortis voor meer nieuws en informatie of bezoek Fortis-Watches.com.