Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table IV

De ridders verzamelen zich opnieuw rond een wijzerplaat

Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table IV

Koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel hebben zich opnieuw verzameld rond de wijzerplaat van een horloge. En de nieuwe Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table IV is een vurig rood spektakelstuk. Uniek in zijn soort en polariserend tot en met.

Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table IV

De 45 mm Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table IV

Behalve dat de Excalibur van Roger Dubuis een sportieve kant heeft – de Excalibur Huracán Performante is een goed en recent voorbeeld – is het horloge met de mythische naam ook een legendarisch spektakelstuk. Of het horloge nu knipoogt naar Lamborghini of naar de legende van koning Arthur met zijn beroemde zwaard. En zijn dappere ridders van de ronde tafel niet te vergeten. Vorig jaar verscheen het derde horloge met 12 ridders rond een wijzerplaat in de vorm van de blauw getinte Excalibur Knights of the Round Table III. En sinds het eerste model in 2013 verscheen, valt bij bij velen de mond nog steeds open van verbazing.

Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table IV: overdaad in overvloed

Nu zijn we bij Horloge.info wel wat gewend als het gaat om bizarre en baanbrekende horloges. Maar inderdaad, de Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table IV is behoorlijk opvallend. en bovendien extravagant, exuberant en meer van zulke termen die overdaad beschrijven. Ook extreem vakmanschap moet vermeld worden. De miniaturen, de edelstenen, het is allemaal zeer verfijnd en kan alleen worden gerealiseerd door gespecialiseerde ambachtslieden.

Roségoud, email en Low Poly Art

Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table IV

De ridders nemen plaats aan hun ronde tafel

De basis van het horloge gebaseerd op een oude legende is een 45 mm roségouden kast. In de kast zijn rood email, massief gouden blokken en 12 ridders te zien. En deze miniatuurridders zijn gemaakt door gebruik te maken van een ultramoderne techniek die Low Poly Art heet. Deze techniek maakt het mogelijk veelhoekige facetten te creëren op een zeer kleine schaal. Hierdoor ogen de 3D-ridders in roségoud met hun hoogte van slechts 6,5 mm zeer realistisch en verfijnd. En dat laatste komt weer doordat ze volledig met de hand zijn afgewerkt. Wie goed kijkt ziet zwaarden en vliegende wimpels. 

De 12 ridders zijn te zien in 28 horloges

Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table IV

De achterzijde van de Excalibur Knights of the Round Table IV toont kaliber RD821AC

De nieuwe Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table IV is gelimiteerd tot 28 stuks. Misschien niet van het allergrootste belang, maar we vermelden toch dat het horloge wordt aangedreven door een manufactuurkaliber. En dat automatisch kaliber RD821 is met de hand afgewerkt volgens de traditionele Geneefse criteria. Dat leidt tot de aanwezigheid van het Poinçon de Genève, het haute horlogerie kwaliteitszegel bij uitstek. Dus met de kwaliteit van dit horloge gebaseerd op een legende zit het wel goed. 

Voor meer informatie over de verschillende types Excalibur: www.rogerdubuis.com