Doxa Sub 200 T.Graph in gelimiteerd staal

300 stuks met een origineel Valjoux 7734-uurwerk

Doxa Sub 200 T.Graph in gelimiteerd staal

Eerder dit jaar verbaasde Doxa vriend en vijand door op de 130e verjaardag van het horlogehuis een massief gouden duikhorloge te presenteren. En nu is er de Doxa Sub 200 T.Graph in gelimiteerd staal. Zelfde horloge, ander materiaal.

De tot 13 stuks gelimiteerde gouden Doxa Sub 200 T.Graph die eerder dit jaar tijdens Baselworld werd gepresenteerd, was nog al heftig. En dan bedoelen we heftig qua prijs, gewicht en uiterlijk. De nu gepresenteerde Doxa Sub 200 T.Graph in gelimiteerd staal is een stuk minder heftig. Zo is het gewicht afgenomen, is de oplage gestegen van 13 naar 300 en ook de prijs is gedaald naar een beter bereikbaar niveau. Naar 4.900 euro om precies te zijn.

Doxa Sub 200 T.Graph in gelimiteerd staal

De massieve 43 mm x 46 mm x 15 mm kast van de Sub 200 T.Graph is indrukwekkend en heeft een typisch laat jaren 60 design

Een 30 jaar oud Valjoux 7734 chronograafuurwerk

Wanneer we naar het binnenste kijken van de Doxa Sub 200 T.Graph in gelimiteerd staal ontdekken we het originele 7734 chronograafuurwerk dat ook in het originele duikhorloge uit 1967 zat. Het werd 30 jaar zorgvuldig bewaard door de Zwitserse familie Jenny, die twee decennia geleden Doxa verwierven. Alle 300 uurwerken zijn volledig herzien en betrouwbaar gemaakt. De gangreserve van de opgeknapte kalibers bedraagt 45 uur.

Professionele duiker voor het grote publiek

Doxa Sub 200 T.Graph in gelimiteerd staal

Vintage Doxa advertentie met de Sub 200TGraph

Het was op Baselworld 1967 dat DOXA het revolutionaire SUB-concept lanceerde. En dat concept wordt beschouwd als het eerste speciaal ontworpen duikerhorloge bedoeld voor het grote publiek. De radicale innovaties maakten het ook een referentie voor professionals. En behalve waterbestendig tot een diepte van 300 meter, was het horloge de eerste met een gepatenteerde roterende ring voorzien van de officiële anti-decompressieduiktabel. Bovendien zou de oranje wijzerplaat tot een soort van baken worden voor Doxa. De kleur oranje en Doxa zijn door het horloge uit ’67 onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Beige SuperLuminova en een ‘parel’ op 12 uur

Doxa Sub 200 T.Graph in gelimiteerd staal

De opvallende stalen Sub 200 T.Graph 805.10.351.10 is gelimiteerd tot 300 stuks

En dus is het niet vreemd dat de Doxa Sub 200 T.Graph in gelimiteerd staal  een oranje wijzerplaat heeft. Net als het originele model heeft de semi-mat oranje wijzerplaat twee tellers. Op 9 uur worden de seconden aangeduid en op 3 uur is de 30 minutenteller van de chronograaf geplaatst. De rechte wijzers en de de secondewijzer van de chronograaf zijn allemaal gevuld met SuperLuminova in de kleur “Light Old Radium”. En ook de indexen zijn voorzien van het beige materiaal dat patina imiteert. Het is allemaal te zien door krasbestendig saffierglas met een anti-reflecterende coating. De stalen 43 mm x 46 mm x 15 mm kast houdt het water buiten tot 20 ATM. En dat komt overeen met ongeveer 200 meter. Bovendien heeft het horloge een duikring zoals een professioneel duikhorloge betaamt. En op 12 uur is een ‘parel’ geplaatst van SuperLuminova. Noem het de finishing touch.

De Doxa Sub 200 T.Graph in gelimiteerd staal is vanaf 2 september te bestellen via de officiële website van Doxa: www.doxawatches.com