Net als DiCaprio in Tarantino met Chopard

Of als Pitt met een Citizen Challenge Timer

Net als DiCaprio in Tarantino met Chopard

De negende film van Quentin Tarantino is uit. ‘Once Upon A Time In Hollywood’ brengt Leonardo DiCaprion en Brad Pitt samen in het Hollywood van 1969. De film is een zeer fraai gestileerd schouwspel. Doe net als DiCaprio in Tarantino met Chopard of als Pitt met een Citizen Challenge Timer voor de vintage movie look.

Noem je favoriete Tarantino-film! Wordt het ‘Kill Bill’ – 1 of 2? -, ‘Pulp Fiction’, of toch ‘Reservoir Dogs’? Met het uitkomen van ‘Once Upon A Time In Hollywood’ is er keuze uit 9 rolprenten. Mijn favoriete film is ‘Pulp Fiction’ omdat de eerste keer dat ik de film zag in Karlsruhe was en in de lokale bioscoop werd de film nagesynchroniseerd vertoond. Ik kon ondanks dat obstakel de verleiding niet weerstaan en hoewel Samuel L. Jackson niet klonk als Samuel L. Jackson maakte de film diepe indruk. Een paar dagen later maakte de originele versie in een Utrechtse bioscoop nóg meer indruk. Een blijvende indruk.

Net als DiCaprio in Tarantino met Chopard

De roségouden Chopard Classic van Leonardo DiCaprio is nog nét zichtbaar – Image courtesy of Columbia Pictures

Net als DiCaprio in Tarantino met Chopard…

Net als DiCaprio in Tarantino met Chopard

36 mm Chopard Classic in roségoud (163154-5201) met handopwindkaliber

Quentin Tarantino heeft gezegd slechts tien films te willen maken en dus is ‘Once Upon A Time In Hollywood’ zijn een-na-laatste rolprent. Is het zijn beste tot nu toe? Dat is niet aan ons. Wat wel aan ons is, is het bekijken van de horloges in de film. In een Tarantino-film is de aandacht voor detail ongeëvenaard. En dus zien DiCaprio, Pitt en natuurlijk Margot Robbie er fantastisch, cool en vooral historisch correct uit. De auto’s, de kleding, de muziek; het oogt geweldig en enthousiasmerend. Op naar de tweedehands winkel voor dat leren jack van DiCaprio. Of naar de webshop van Chopard voor de 36 mm Chopard Classic in roségoud die te zien is om de pols van DiCaprio in de rol van acteur Rick Dalton. Het horloge heeft slechts twee wijzers en een met de hand op te winden uurwerk in de roségouden kast. En het is misschien nu te koop, het horloge oogt helemaal 1969.

Of als Pitt met een Citizen Challenge Timer

Net als DiCaprio in Tarantino met Chopard

Brad Pitt met zijn Citizen Challenge Timer – Image courtesy of Columbia Pictures

Om de pols van Brad Pitt (hij speelt de rol van Daltons stuntman Cliff Booth) is ook een horloge te zien. Het is een Citizen Challenge Timer Bullhead. En met dat horloge is iets aan de hand. De collega’s van Worn & Wound meldden namelijk dat het desbetreffende horloge pas in de vroege jaren 70 zijn debuut maakte op de markt. En aangezien de film zich afspeelt in 1969 is het horloge dus buiten de tijd geplaatst. Is dat erg? Welnee, het is een detail dat het grote geheel niet in de weg zit. Het is geen horloge dat in het historische spektakelstuk ‘Ben Hur’ is te zien. Put er inspiratie uit voor een vintage look. En een bereikbare vintage look bovendien. We zagen namelijk een Citizen Bullhead voor 450 dollar op eBay.

Net als DiCaprio in Tarantino met Chopard

Een Citizen Challenge Timer uit de jaren 70