De Genus GNS1.2 is als een mechanische slang

Die de tijd weergeeft zoals nooit tevoren

De Genus GNS1.2 is als een mechanische slang

Genus is een nieuw onafhankelijk horlogehuis(je) met grote plannen. En dat blijkt wel uit hun eerste creatie. De Genus GNS1.2 is als een mechanische slang die de tijd weergeeft als nooit tevoren. Gecompliceerd, dynamisch en gloeiend in het donker.

Genus is jong, ambitieus en creatief. Tijdens de aanstaande “Grand Prix d’Horlogerie de Genève” is het piepjonge, onafhankelijke horlogehuis dat werd opgericht door horlogemaker Sébastien Billières en zakenpartner Catherine Henry, onmiddellijk van de partij. Het toont aan dat het debuuthorloge onmiddellijk op grote aandacht en bijval kan rekenen. En terecht. Want de Genus GNS1.2 is als een mechanische slang die op onnavolgbare wijzer de tijd weergeeft in een gecompliceerd decor. En dat in het donker nog veel spectaculairder wordt. Kijk zelf maar.

De Genus GNS1.2 is als een mechanische slang en meer

Wat de Genus GNS1.2 zo bijzonder maakt is het mechanische uurwerk met een component die vloeiend door langs de verschillende indicatoren glijdt. En dat heel vloeiend doet. Onderzoek naar het gecompliceerde mechanisme nam tien jaar in beslag en de ontwikkeling drie. En eigenlijk klinkt dat na het zien van de bewegende beelden heel logisch. Want het uurwerk is compleet onvergelijkbaar en compleet verbazingwekkend.

De Genus GNS1.2 is als een mechanische slang

De uiterst gecompliceerde en net zo originele Genus GNS1.2

Oneindige symboliek

Ook de symboliek van het cijfer ‘8’ speelt een belangrijke rol. De ‘slang’ maakt namelijk de beweging van dat cijfer. En het cijfer ‘8’ symboliseert oneindigheid. Meer praktisch is de wijze van tijdsaanduiding. De uren zijn te zien op 9 uur, tientallen van minuten worden weergegeven door de belangrijkste indicator die ‘Genus’ wordt genoemd en zich als een slang langs de overige indicatoren slingert. De exacte minuten zijn af te lezen op een draaiende wijzerplaat op 3 uur. Voor de complicatie van de urenaanduiding en de circulerende tientallen van minuten-aanduiding is patent aangevraagd.

Horloge of kinetisch sculptuur? Nee, beide!

Wie de Genus GNS1.2 in actie zite zal zich misschien afvragen of dit nog wel een horloge is of vooral een kinetisch sculptuur. We kiezen voor een combinatie van de twee. Ja, de Genus GNS1.2 is als een mechanische slang die op vooral door de ongewone beweging op de wijzerplaat opvalt. Maar het is ook een filosofisch instrument dat met tijd speelt. Een instrument waarvan de afwerking op haute horlogerie-niveau is. En dus zien we een met de hand afgeschuinde platine en bruggen, cirkelvormig versierde en afgeschuinde tandwielen en componenten die zwart zijn gepolijst; black polish of poli noir. En het speelse element van de Genus GNS1.2 bestaat uit goed opletten en rekenen want wie de exacte tijd wil weten moet aan de bak. Eerst kijken naar het getoonde uur en daarna de exacte minuten toevoegen aan de tientallen minuten die door de ‘slang’ worden getoond.

De Genus GNS1.2 is als een mechanische slang

De wijzerplaat van de Genus GNS1.2 is nogal druk maar ook zeer dynamisch

‘Vrijheidsstrijder’ en horlogemaker Sébastien Billières van Genus

Sébastien Billières krijgt de kans zijn grote talent te etaleren als lid van het Opus V project team bij Harry Winston. Hij werkt daar samen met o.a. Felix Baumgartner, één van de mannen achter Urwerk. Dat Billières uiteindelijk zijn eigen merk zou oprichten, was een kwestie van tijd. Het is namelijk een logische stap voor een begaafd techneut met bijzondere opvattingen. “We leven in een oneindig universum, enkel en alleen gelimiteerd door onze eigen gedachten en overtuigingen”, aldus Billières. En met de ontwikkeling van de Genus GNS1.2 heeft die vrijheidsgedachte vaste vorm gekregen.

Voor meer informatie: genuswatches.swiss