Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial Master Chronometer

In een stalen 43,5 mm kast met een oranje keramische lunette

Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial Master Chronometer

Terug naar de basis, terug naar het origineel. Net als de originele Planet Ocean uit 2005 heeft de Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial Master Chronometer een oranje lunette. Niet van aluminium, maar van keramiek dit keer.

Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial Master Chronometer

De originele Seamaster Planet Ocean 600M 232.30.42.21.01.002 die niet langer in productie is

Wie herinnert zich de Seamaster Planet Ocean Orange Ceramic uit de 2014? Het was een tot slechts 8 stuks gelimiteerd model in een platina kast met als wereldprimeur een lunette in helder oranje keramiek. Omega was daar nogal trots op en patenteerde het maakproces. Toen al speculeerden we over een productiemodel in staal. En wachten wordt beloond. Want in oktober van dit jaar verschijnt de Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial Master Chronometer in een stalen 43,5 mm kast mét een oranje keramische lunette.

Van aluminium naar keramiek

Wanneer we verder terug gaan dan 2014 komen we in 2005 terecht. Dat is namelijk het jaar waarin de allereerste Seamaster Planet Ocean wordt gelanceerd. De duikring is uitgevoerd in oranje geanodiseerd aluminium. Het horloge is als een frisse zeebries. En daar is ook de bijpassende rubberband in oranje debet aan. Met een stalen band oogt het horloge rustiger. Wat ook komt door de zwarte wijzerplaat. De Planet Ocean is sinds die oranje eersteling flink geëvolueerd. En nu is oranje eindelijk terug in de standaardcollectie.

Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial Master Chronometer

Wijzerplaat van de nieuwe Planet Ocean 600M. Het wachten is op een zwarte wijzerplaat

Vrolijk NATO of gesatineerd staal

De nieuwe Seamaster Planet Ocean heeft een oranje keramische duikring die op de Omega-manier is voorzien van liquid ceramic cijfers enSuper-LumiNova. De gepolijste wijzerplaat is uitgevoerd in wit keramiek en daarop zijn opgelegde Arabische cijfers in gelakt oranje te zien. Subtiele details zijn het datumvenster op 3 uur, de krachtige pijlwijzers met wit Super-LumiNova en de centrale secondewijzer met de oranje punt. Kies voor een vrolijk gestreepte NATO-band of voor een volledig gesatineerd exemplaar in staal. Die laatste band heeft een gepatenteerd sluiting die heel nauwkeurig is af te stellen. En natuurlijk heeft een duikhorloge dat tot 600 meter water dicht is een heliumventiel.  

METAS achter glas

Ondanks dat de Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial Master Chronometer tot maar liefst 600 meter waterdicht is, is het uurwerk tóch zichtbaar door een saffieren achterdeksel. En dat is een pluspunt, want het uurwerk in de vitrine is het automatische Co-Axial Master Chronometer Calibre 8900. Dit fraai afgewerkte hightech uurwerk met silicium balansveer en twee in serie gemonteerde veertonnen produceert 60-uur gangreserve. En dat doet het uurwerk chronometer precies. De nieuwe Planet Ocean is namelijk officieel gecertificeerd door het Zwitserse Federale Instituut voor Metrologie (METAS).

Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial Master Chronometer

Omega Calibre 8900

Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial Master Chronometer in chronograafuitvoering

Oktober is ook de maand waarin de chronograafuitvoering van de Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial Master Chronometer verschijnt. De wijzerplaat van de chronograaf is uitgevoerd in subtiel grijs en dat is een kleur die ook op de basisversie niet zou misstaan. Sterker nog. De combinatie van oranje met grijs is ijzersterk. Wie weet komt die variant ook binnenkort beschikbaar. Houd www.omegawatches.com goed in de gaten daarvoor. Of Horloge.info natuurlijk.