Omega presenteert een wereldpremière in de Omega Seamaster Planet Ocean Orange Ceramic: het gebruik van oranje keramiek. Keramiek was tot voor kort alleen beschikbaar in zwart, wit en donkerblauw, maar Omega bewijst dat het keiharde, krasvaste materiaal waarschijnlijk in elke kleur van de regenboog te maken is. Het oranje, waar Omega patent op heeft aangevraagd, kent z?n première in ieder gavel in stijl: in een horloge grotendeels gemaakt van platina.

Om de unieke status van de nieuwe Seamaster Planet Ocean Orange Ceramic te onderstrepen, heeft Omega de woorden ?World Premiere? dan ook onder op de kastbodem gegraveerd, samen met het nummer van deze tot slechts acht stuks gelimiteerde editie. De 43,5 millimeter brede kast is waterdicht tot 600 meter en is gemaakt van platina, net als de gezandstraalde wijzerplaat, die is voorzien van indexen van wit goud. Het horloge heeft een extra oranje GMT wijzer, die in 24 uur zijn ronde draait en zo een tweede, en via de draaibare bezel een derde tijdzone kan aangeven.


Omega Seamaster Planet Ocean Orange Ceramic - klik aan voor een grote afbeelding


De Omega Seamaster Planet Ocean Orange Ceramic is voorzien van het door Omega zelf ontwikkelde automatische Co-Axiale 8615 kaliber uurwerk, dat door de saffierglazen zichtbodem te zien is. Aan het horloge komt een geïntegreerde oranje lederen horlogeband met een platina vouwsluiting. Het horloge ligt qua prijs in het hogere segment, maar de verwachting is dat er in de toekomst ook stalen varianten met oranje keramiek verkrijgbaar zullen zijn. Kijk op OmegaWatches.com en Horloge.info/Omega voor meer nieuws over het Zwitserse horlogemerk.