Pellikaan Timing eert Chinese horlogemaker Kiu Tai Yu

In Nederland hebben waarschijnlijk niet veel mensen ooit van Kiu Tai Yu gehoord, maar het Nederlandse horlogemerk Pellikaan Timing presenteert toch een eerbetoon aan de geniale Chinese horlogemaker: de Kiu Tai Yu dress watch. Het kleine, platte ontwerp past in de trend naar kleinere horloges. De horlogeband is gemaakt van zwart alligator-leer.

Pellikaan-timing-Horloge_Kiu_Tai_Yu

Het nieuwe Kiu Tai Yu horloge in de collectie van Pellikaan Timing is geïnspireerd op de ontwerpen van de Chinese horlogemaker en dat komt tot uiting in het gebruik van rood en off-white voor de wijzerplaat. Ook de cijfers in Mandarijn vormen een verwijzing. Het wijzerplaatontwerp stamt af van Pellikaan’s “Flying Dutchman” horloges. Deze horloges zijn vooral goed afleesbaar, met duidelijke minuten indexen en veel contrast tussen wijzers en wijzerplaat.

Kiu -Tai-Yu - foto van network54.com

Kiu -Tai-Yu – foto van network54.com

Hubert Pellikaan, eigenaar van Pellikaan Timing vertelt waarom hij koos voor deze opvallende ode: “De Kiu Tai Yu is een hommage aan een horlogemaker die zeker in één adem genoemd mag worden met de legendarische Engelse horlogemaker George Daniels. De Chinees is echter minder bekend bij het grote publiek. Om dit te veranderen heb ik de Kiu Tai Yu samen met mijn zoon Tijn Pellikaan ontworpen.”
De kast van de Kiu Tai Yu is van 316L roestvrijstaal en heeft een diameter van 40 mm. De hoogte is 9,5 mm. Het horloge is waterdicht tot 50 meter en heeft saffierglas aan voor- en achterzijde, zodat het uurwerk zichtbaar is. Dit automatische uurwerk – een ETA 2892-A2 –  is gedecoreerd met perlage en blauwe schroeven. Het horloge zal in een beperkte oplage beschikbaar zijn.

Pellikaan-Kiu-Tai-Yu-uurwerk MMU_PT5_Lor_nov13_11

Pellikaan Timing is opgericht door Hubert Pellikaan, die van origine farmaceut is met meer dan tien patenten op zijn naam voor geneesmiddelen en mechanical engineering. Begin 2008 besloot hij zijn eigen horloges te gaan ontwerpen. Anno 2014 bestaat de collectie van Pellikaan Timing uit acht verschillende horloge-ontwerpen.

Prijs van de Kiu Tai Yu is € 1.690

Kijk voor meer informatie op www.pellikaantiming.nl.