Oris Chronoris Movember Edition 39 mm

Het is weer tijd voor een snor!

Oris Chronoris Movember Edition 39 mm

November is tegenwoordig snorrenmaand. Om de betrokkenheid te tonen en om de aandacht te vestigen in de strijd tegen prostaatkanker staat er haar op de bovenlip van menig man. En ook verschijnt de Oris Chronoris Movember Edition 39 mm.

Oris steunt dit jaar opnieuw de campagne Movember die aandacht vestigt op de soms schrijnende gezondheid van mannen. En de grote vraag is: Hoe kunnen we voorkomen dat mannen te jong sterven? Vorig jaar deed het Zwitserse horlogehuis letterlijk en figuurlijk een duit in het zakje met het uitbrengen van de Big Crown Pointer Date Movember Edition. Dit jaar verschijnt de Oris Chronoris Movember Edition 39 mm. En het horloge wordt onder de aandacht gebracht in een campagne geïnspireerd door fans van de iconische New York Yankees, ’s werelds beroemdste honkbalteam.

Oris Chronoris Movember Edition 39 mm

Op de achterzijde van de Oris Chronoris Movember Edition 39 mm is een speciale gravure te zien

Vijf Movember tips voor een beter leven

Over de hele wereld sterven mannen gemiddeld zes jaar jonger dan vrouwen om redenen die grotendeels te voorkomen zijn. Movember geeft vijf tips voor een langer, gezonder en dus beter leven:

1. Breng tijd door met je favoriete mensen – Blijf in contact met je beste vrienden. Maak tijd voor elkaar. Vraag ‘hoe gaat het?’

2. Praat meer, luister meer – Statistieken tonen aan dat we klaarstaan voor onze vrienden, maar dat we er zelf niet op vertrouwen. Je hoeft geen expert te zijn of de enige oplossing.

3. Laat jezelf controleren – Praat op 50-jarige leeftijd met uw arts over prostaatkanker.

4. Onderzoek je jezelf – Leer wat normaal is voor je testikels. Controleer ze regelmatig, en als er iets niet goed voelt, ga dan naar je huisarts.

5. Sta op en ga aan de slag – Wees actievef en beweeg meer. Overweeg een wandelende vergadering, of stap een hate eerder uit de bus. Lichamelijke en geestelijke gezondheid gaan samen.

De retro Oris Chronoris Movember Edition 39 mm voor het goede doel

Oris steunt de campagne van Movember voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mannen. En het horloge dat dit jaar het geld moet binnen harken is de Oris Chronoris Movember Edition 39 mm. Het stalen, tot 100 meter waterdichte retro-horloge heeft een bescheiden maat van 39 mm. De wijzerplaat in zwart contrasteert fraai met de rosé vergulde uren- en minutenwijzers met Super-LumiNova, oranje secondewijzer en witte indexen. Ook klassiek is het gewelfde saffierglas met een anti-reflecterende coating. Bovendien is op de geschroefde bodem een speciale gravure te vinden. Meest opvallend aan de Oris Chronoris Movember Edition 39 mm zijn natuurlijk de twee kronen. De kroon op 2 uur windt het automatische kaliber 733 op. En de kroon op 4 uur bedient de binnenste ring.

Leer of staal?

Oris Chronoris Movember Edition 39 mm

Zo ziet een Oris Chronoris Movember Edition 39 mm set eruit

De Oris Chronoris Movember Edition 39 mm is beschikbaar in twee verschillende sets. De set met stalen band kost CHF 1.900. En de set met bruine leren band kost CHF 2.100. Bovendien heeft elke set een extra NATO-band voor de afwisseling. Voor meer informatie over de verschillende modellen in de Chronoris-lijn: www.oris.ch