Oris Big Crown Bronze Pointer Date

Met bronzen kast, lunette, kroon én wijzerplaat

Oris Big Crown Bronze Pointer Date

Alles brons. De Oris Big Crown Bronze Pointer Date heeft een kast van brons, een lunnette in brons, de kroon is van brons en ook de wijzerplaat is gemaakt van brons. En de wijzers zijn brons gekleurd. Het is de kleur van de herfst, maar de Pointer Date is allesbehalve in de herfst van zijn carrière.

De Pointer Date zou je kunnen omschrijven als de ruggengraat van Oris. Het model kwam voor het eerst in de Oris-collectie in 1938. En sindsdien is het horloge met de grote kroon – handig voor vliegeniers met handschoenen aan – uitgeroeid tot merkicoon dat altijd in productie is geweest. Het horloge heeft sinds de introductie vele cosmetische ingrepen ondergaan. Maar dat zijn minimale aanpassingen van het uiterlijk, geen fatale en onherstelbare veranderingen. Vorig jaar vierde het horloge de 80e verjaardag met de Big Crown Pointer Date 80th Anniversary Edition. Een bronzen creatie met groene wijzerplaat. Dit jaar wordt die wijzerplaat ingeruild voor een exemplaar in brons.

De Oris Big Crown Bronze Pointer Date is ongelimiteerd, maar ook uniek

De 40 mm Oris Big Crown Bronze Pointer Date (1.800 euro) is geen gelimiteerd horloge. Maar elk exemplaar dat gemaakt wordt is wel uniek. Dat komt door de massief bronzen wijzerplaat. Deze wijzerplaat is chemisch behandeld en bedekt met een transparante matte lak om een ??unieke afwerking te creëren voor elk stuk. En ook omdat een bronzen horloge een persoonlijk patina ontwikkelt is elke Oris Big Crown Bronze Pointer Date een uniek stuk.

Gewelfd mineraalglas aan voor- en achterzijde

In de bronzen kast van de Oris Big Crown Bronze Pointer Date tikt het kaliber Oris 754. Dat is een automatisch uurwerk op basis van het kaliber SW200-1 van Sellita. Het uurwerk met karakteristieke rode rotor heeft een gangreserve van 38 uur. De kast is waterdicht tot een druk van 5 bar. Het gewelfde mineraalglas aan voor- en achterkant van het horloge is ontspiegeld.

Oris Big Crown Bronze Pointer Date

01 754 7741 3166-07 5 20 74BR – Oris Big Crown Bronze Pointer Date

Voor meer informatie over de Pointer Date-modellen: www.oris.ch