Venturist Observatoire Chronométrique + Certified Chronometer

Een meer dan nauwkeurige creatie van Lebois & Co

Venturist Observatoire Chronométrique + Certified Chronometer

Je kunt veel zeggen van de Venturist Observatoire Chronométrique + Certified Chronometer, maar niet dat het horloge onnauwkeurig is. De chronometer van Lebois & Co verschijnt 85 jaar nadat de originele ‘Compagnie des Montres Lebois & Cie’ werd opgericht. En tegenwoordig heeft het merk een Nederlands tintje.

Het merk Lebois & Co gaat terug tot 1934 wanneer het door de Franse horlogemaker Raymond Dodane wordt opgericht. Maar zoals het vele merken vergaat, komt en gaat het. In 1972 sluit het horlogehuis de deuren. Maar in 2014 wordt Lebois & Co opnieuw gelanceerd door de Nederlandse horloge-liefhebber en ondernemer Tom van Wijlick. Sindsdien heeft Lebois & Co verschillende varianten van de mechanische Avantgarde Date gelanceerd. En de tweede en nieuwste creatie is de Venturist Observatoire Chronométrique + Certified Chronometer.

Venturist Observatoire Chronométrique + Certified Chronometer

Lume shot van de Venturist

Venturist Observatoire Chronométrique + Certified Chronometer op de pijnbank

De Venturist is een uiterst nauwkeurig horloge dat wordt geleverd met het papieren bewijs van een geslaagde Timelab Observatoire Chronométrique + certificering. De OC + -certificering van Timelab is gebaseerd op grondiger en uitgebreidere tests dan de standaard ISO 3159. De titel van ‘chronometer’ is dus meer dan terecht. Opvallend is dat Timelab in hun OC + -procedure een compleet horloge ook test ‘om de pols’ en onder verschillende omstandigheden. Ook de gangreserve en de waterdichtheid (tot 100 meter in het geval van de Venturist) en weerstand tegen magnetisme worden getest. Elke 41 mm x 10,5 mm Venturist wordt 21 dagen getest in Genève en ontvangt alleen het certificaat ‘Observatoire Chronométrique +’ als alle tests 100 procent geslaagd zijn. En dat alles met het Sellita gebaseerde LC-201. Het gedecoreerde uurwerk is zichtbaar door de zichtbodem en heeft een gangreserve van 38 uur.

Venturist Observatoire Chronométrique + Certified Chronometer

De achterzijde van de Venturist geeft zicht op het automatische uurwerk

Aandeelhoudersvoordeel

De cum laude Venturist Observatoire Chronométrique + Certified Chronometer is een horloge met een diploma. En gecertificeerde chronometers zijn en blijven een redelijk exclusief clubje. De zeer nauwkeurige Venturist oogt zowel stijlvol als robuust en praktisch. De esthetiek is elegant eigentijds en toch ook subtiel geïnspireerd door de bestaande Lebois & Co-ontwerptraditie. En wie een zeer speciale uitvoering wil. Moet aandeelhouder worden. Voor een beperkte tijd biedt Lebois & Co de Venturist namelijk aan in combinatie met aandelen in het bedrijf. Dat gaat via een zogenaamde ‘Venturist Shareholder Package’ dat 25 aandelen bevat. En die 25 aandelen vertegenwoordigen 1.000 euro. Voor 2.500 euro pre-order je het horloge plus krijg je een aandelenpakket in handen. Het is een tijdelijke aanbieding die slim lijkt. Ook al valt deze investering buiten het toezicht van de AFM. De prijs van het Venturist Shareholder-pakket is namelijk hetzelfde als de adviesprijs van het horloge.

Venturist Observatoire Chronométrique + Certified Chronometer

Lebois & Co Venturist Observatoire Chronométrique Certified Chronometer met fraaie opgelegde Arabische cijfers en een band van Shell Cordovan leer

Voor meer informatie: www.leboisandco.com