Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

‘James Bond’ gaf tips en aanwijzingen

Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

‘No Time To Die’ is de 25e James Bond film en deze zal volgend jaar april verschijnen. En dat betekent ook dat er een nieuwe Omega gelanceerd wordt. Dat is al het geval sinds ‘Goldeneye’ uit 1995. Voorafgaand aan de nieuwe film verschijnt de titanium Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition.

Eerder dit jaar verscheen al een speciale Seamaster Diver 300M met James Bond-thema. Maar dit tot 7.007 stuks ‘gelimiteerde’ had niets te maken met de aanstaande 25e 007-film. Daar hebben we nu de Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition voor. En die is gek genoeg niet gelimiteerd. Maar deze is wél mede door James Bond ontworpen. En dan bedoelen we natuurlijk Daniel Craig die de meesterspion speelt. Grootste verschil is natuurlijk ook dat James Bond in de film niet met een horloge kan rondlopen vol verwijzingen naar 007-iconen. Nee, in de film draagt hij een ‘gewoon’ horloge. En in dit geval is de Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition zo gewoon dat deze ook in de winkel ligt. Wie zijn neus tegen de winkelruit drukt, ziet dat de prijs 8.700 euro is.

Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

De Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition in volle glorie

Typisch ‘tropical’

De Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition is dan niet gelimiteerd, het horloge is wel opvallend anders dan andere Seamasters. En dat komt door afwijkende kleuren en materialen. Zo heeft deze Seamster een wijzerplaat van aluminium in een kleur die de verzamelaar ‘tropical’ noemt. De aluminium lunette heeft diezelfde alvast voorverouderde verkleurde kleur. Een datumaanduiding ontbreekt. En de 42 mm kast is niet van traditioneel staal, maar van lichtgewicht titanium. Net als de Milanese band en de verstelbare gesp trouwens. Het gebruik van titanium kwam niet uit de lucht vallen. Daniel Craig had namelijk wel wat ideeën over hoe het horloge eruit moest gaan zien en waar het van gemaakt moest zijn.

“Gedurende de samenwerking met Omega, besloten we dat een lichtgewicht horloge een van de belangrijkste voorwaarden zou zijn voor een man met een militaire achtergrond zoals 007. Ik stelde ook een aantal vintage accenten en kleuren voor om het een unieke uitstraling te geven. Ik vind het eindresultaat echt fantastisch,” aldus Craig

Is de Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition blootgesteld aan extreme straling?

Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

De titanium Milanese band van de Seamaster Diver 300M 007 Edition is uiterst fraai gemaakt

De wijzerplaat valt op door de pijl op 6 uur. Dit is het symbool dat wordt gebruikt om eigendommen van de Britse overheid te markeren. En op deze Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition is het natuurlijk een verwijzing naar Bond als bijzonder ambtenaar. Maar wat eigenlijk nog meer opvalt is het gebruik van zeer diep beige Super-Luminova op cijfers, indexen en wijzers. Het is heel dik aangezet om extra ‘tropical’ over te komen. We kijken dus naar een modern horloge in een hightech materiaal met eigentijdse wijzers, maar met vintage kleuren. Dat schuurt wat. Omdat het niet helemaal logisch overkomt. Het oogt misschien heel goed, maar het verhaal erachter rijmt niet helemaal. Behalve als het gaat om iets dat in de film ‘No Time To Die’ voorvalt. Misschien is het een overdosis aan straling die de extreme verkleuring heeft veroorzaakt. In april weten we het.

Strak uitgelijnd en gegraveerd achterdeksel

Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

Wel veel cijfers, maar geen genummerd editie

Wie de Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition omdraait ziet een achterdeksel vol met gravures. Maar wat nog meer opvalt is dat alles recht staat. Verantwoordelijk hiervoor is de NAIAD LOCK achterkant, waardoor de gravures perfect uitgelijnd blijven. Daar kan menig merk een voorbeeld aan nemen. De cijfers op de achterzijde komen overeen met de nummering op echte militaire horloges. ‘0552’ is het nummer dat het Britse Ministerie van Defensie (MoD) voor de Royal Navy gebruikt. En ‘923 7697’ staat voor een duikhorloge. De letter ‘A’ is de MoD-code voor een horloge met schroefkroon en ‘007’ verwijst naar…? Precies. En ‘62’ verwijst naar het jaar waarin de allereerste James Bond-film werd uitgebracht.

Milanese maar ook gestreept NATO

In de 42 mm kast van de Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition tikt het automatische Co-Axial Master Chronometer kaliber 8806. Chronometer gecertificeerd en niet bang voor magnetische velden. In februari verschijnt het horloge bij de Omega-dealer en behalve de Milanese-band is in de speciale buidel van bruin textiel waarin het horloge komt, ook een NATO-band van de partij. Een smaakvol gestreept exemplaar van donkerbruin, grijs en beige met 007 in de passant gegraveerd.

Voor meer informatie: www.007.com en www.omegawatches.com