Omega Seamaster Diver 300M met James Bond-thema

7.007 stuks in staal met een geelgouden plaquette

Omega Seamaster Diver 300M met James Bond-thema

De nieuwe Omega Seamaster Diver 300M met James Bond-thema is gemaakt ter ere van het 50-jarig jubileum van de film “On Her Majesty’s Secret Service” (1969). De robuuste duiker is voorzien van verschillende 007-details en een paar bijzondere verrassingen.

Omega Seamaster Diver 300M met James Bond-thema

Casual shot van de Omega Seamaster Diver 300M die 50 jaar On Her Majesty’s Secret Service vieet

De nieuwe Omega Seamaster Diver 300M met James Bond-thema heeft een stalen kast met een diameter van 42 mm. Dit is dus niet een horloge dat Daniel Craig als james Bond in de aanstaande 25e rolprent “No Time to Die”zal dragen. Nee, deze Seamaster is gemaakt ter ere van de zesde Bond-film die in 1969 verscheen, “On Her Majesty’s Secret Service” met George Lazenbie in de hoofdrol.

7.0007 stuks van de Omega Seamaster Diver 300M met James Bond-thema

De Seamaster Diver 300M wordt gemaakt in een oplage van 7.007 stuks. En zeer opvallend is de zwarte wijzerplaat van keramiek met het bekende spiraalpatroon als de gedraaide loop van Bonds favoriete pistool de Walter PPK. De kogel is in het midden te zien. Meest opvallende detail is echter de geelgouden plaquette op de zijkant van de kast met daarop het unieke gelimiteerde nummer van het horloge. En het eindresultaat is veel chiquer en klassieker dan de Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition uit 2017.

Omega Seamaster Diver 300M met James Bond-thema

De geelgouden plaquette aan de zijkant van de stalen 42 mm kast

Geheime signatuur

En geelgoud komt ook terug in de wijzers en indexen. Bovendien is het gestileerde Bond familiewapen op 12 uur ook uitgevoerd in het glanzende edelmetaal. Ook een leuk detail is dat op de 7e dag van elke maand het nummer ‘7’ in het datumvenster wordt weergegeven in hetzelfde lettertype als dat van het 007-logo. Daarnaast is ook een verborgen ‘50’ op 10 uur aangebracht als geheime signatuur. Dankzij oplichtend Super-LumiNova is deze in het donker te zien.

Rubber en staal, maar NATO extra bijbestellen

De nieuwe Omega Seamaster Diver 300M met James Bond-thema (6.200 euro) wordt in een speciale box gepresenteerd. De keuze is uit twee banden; een fraai gestileerde zwarte rubberen band of een stalen band. In de box is ook een tool te vinden waardoor een bandenwissel zelf gedaan kan worden. Een bijpassende NATO-band moet los besteld worden en kost bij Omega 150 euro. Het automatische manufactuurkaliber 8800 heeft 55 uur gangreserve. En ook is het co-axial uurwerk voorzien van een Master Chronometer-certificering.

Omega Seamaster Diver 300M met James Bond-thema

Niet zo maar een opbergdoos

De bijgeleverde manchetknopen in de vorm van een kogel zijn een leuk extraatje. Maar ja, wat heeft de James Bond-fan en verzamelaar van speciale thema-horloges liever, een paar manchetknopen of een grijs/zwart gestreepte NATO-band? 

Voor meer informatie: www.007.com en www.omegawatches.com