Nomos Glashütte wint prijs prijs voor slank Minimatik horloge

Ze hebben een vriendelijk en elegant-klassiek uiterlijk, de twee nieuwe horloges uit de Minimatik serie van Nomos Glashütte. De Minimatik lijn is onderdeel van de Nomos Glashütte Neomatik serie, de serie met het DUW 3001 kaliber. Het Duitse horlogehuis gaat prat op de onafhankelijkheid die ze inneemt binnen de innovatie en de productie van mechanische uurwerken. De prijswinnende ontwerpen bewijzen dat ze daar geen ongelijk in hebben. Dankzij de geringe dikte van het automatische DUW 3001 kaliber is de Neomatik serie, en daarmee de nieuwe Minimatik horloges, zeer slank en uiterst nauwkeurig. De Nomos Minimatik is uitgebracht in een versie met rode wijzers en een zwart lederen band en in een champagnekleurige versie.

Minimatik_Gruppe_PR

Het DUW 3001 kaliber is het resultaat van drie jaar hard werken door de ontwikkelaars van Nomos Glashütte. Het eindresultaat is een kaliber met een hoogte van slechts 3,2 millimeter. Dat maakt dat het kaliber aanzienlijk dunner is dan veel standaard automatische kalibers die op de markt komen. De ontwikkeling is mogelijk gemaakt door het optimaliseren van de volgorde van wielen, hun positie en de hoek plus het aantal tanden op de tandwielen. Hierdoor is de efficiëntie van het uurwerk verhoogd. Normaal treedt 20% verlies door wrijving op, Nomos heeft dit terug weten te brengen tot 5,8 procent. Het gepatenteerde kaliber is terug te vinden in de Nomos modellen Tangente, Orion, Metro, Ludwig, en dus ook in de twee nieuwe Minimatik horloges.

Minimatik_03_zwart

Niet alleen licht in gewicht, maar de horloges zijn ook licht van kleur. Voor de wijzerplaten is gekozen voor wit voor de Minimatik met zwart lederen band en ‘champagnegoud’ voor het model met de champagnekleurige band. De Arabische indexen op 12, 2,4,8 en 10 zijn zwart, de overige uur aanduidingen worden weergegeven met een dubbele stip. Op 6 uur vinden we de seconden aanduiding. Voor de ‘zwarte’ uitvoering is hierbij gekozen voor rode wijzers, voor het champagnekleurige horloge voor zalmkleurige accenten.

Minimatik_champagner_03_PR

De innovaties en de vormgeving van Nomos Glashütte gooien internationaal hoge ogen. Voor de vijfde maal op rij heeft het horlogehuis de ‘Good Design Award’ van het Chicago Athenaeum ontvang. Dit jaar (2015) was dit voor het design van de Minimatik. De internationaal gerenommeerde prijs wordt sinds 1950 uitgereikt voor uitzonderlijke vorm, functionaliteit, kwaliteit en esthetiek. Nomos Minimatik ontving de prijs voor de perfecte afmetingen en de vloeiende vorm van de Minimatik, aldus de jury. Nomos Glashütte ontving de eerste Good Design Award in 2011 voor de Nomos Zürich, In 2012 voor de Tangente Datum, in 2013 voor de Ahoi en in 2014 voor de Metro.

Prijs: € 2800
Meer informatie: Nomos_Glashuette.com