Nomos Glashütte Tangente neomatik 39 silvercut, zilver voor de wijzerplaat, ‘goud’ voor precisie

Super slank en groot, mannelijk en betrouwbaar… zo omschrijft Nomos Glashütte de nieuwste klassieke herenhorloges van het huis. De 14 nieuwelingen komen uit in de series Tangente, Metro, Orion en Tetra.

De eyecatchers van de serie zijn de modellen in de nieuwe zilverkleurige kleur, waaronder de Tangente Neomatik 39 Silvercut. Het effect op de zilverkleurige wijzerplaat ontstaat in een proces van negen stappen: de goud- en rhodiumplaten zijn gelakt en een aantal malen mat gestraald door middel van wet blasting waardoor er steeds een duizendste millimeter verwijderen. Bij wet blasting (of natstralen of droogstralen) wordt met behulp van een schuurmiddel en perslucht de gewenste afwerking bereik.

15_NOMOS_Tangente_neomatik_39_silvercut_profile

 

Naast de Silvercut modellen zijn er versies in de klassieke Nomos kleuren wit-verzilverd en middernachtblauw. Elk model van de At Work-serie heeft één ding gemeen: het high-end automatisch kaliber DUW 3001 – de tiende in-house gebouwd beweging van het horloge bedrijf. Met 3,2 mm ultradun en dankzij het Nomos swing system zeer nauwkeurig. Het kaliber heeft  energieverlies door wrijving van slechts 5,8%. Ter vergelijking: een verlies van 20% is licht dicht bij de standaard voor een normaal automatisch uurwerk.  Een interne escapement, het Nomos swing system, regelt heel precies de tik en stelt het kaliber in staat zijn om de nauwkeurigheid van de chronometer te kunnen uitvoeren. De handgewonden horloges van Nomos Glashütte hadden hun plek in de wereld van het klassieke horloge al ingenomen. Door automatisch uurwerk DUW 3001- met bidirectionele rotor en schokbeveiliging – te combineren met het op de design-esthetiek van Bauhaus en de Deutscher Werkbund geïnspireerde automatische Nomos komt er nieuwe classic to be bij.

16_NOMOS_Tangente_neomatik_39_silvercut_spatial

 

22_NOMOS_Tangente_neomatik_39_sapphire_crystal_back

Nomos swing system

De Nomos Glashütte Tangente neomatik 39 silvercut heeft een 38,5 stalen kast, 43 uur gangreserve, anti-reflecterend saffierglas. De ‘silvercut’ wijzerplaat heeft geblauwde handen, die voor de secondenwijzer valt op door een felrode kleur. Het horloge is waterdicht tot 50 meter en wordt geleverd met een handgestikte, zwart lederen band.

Prijs: € 2.880

Meer informatie: Nomos-store.com