Limited Edition watch: Chronomètre Ferdinand Berthoud FB 1.3

De nieuwe Chronomètre Ferdinand Berthoud FB 1.3, de tot 50 stuks gelimiteerde opvolger van de “Aiguille d’or” Grand Prix Award 2016 winnende FB 1.1 chronometer en de FB-1.2., onderscheidt zich door een unieke vorm en complexiteit. Uiterlijk heeft het horloge een prachtig design waarbij de vormgeving voor de platina kast en de opgewerkte nikkel-zilveren wijzerplaat direct opvallen. Het uurwerk heeft complicaties waarbij begrippen als ‘zwevende tourbillon’, ‘constante kracht’ of ‘fusee-en-ketting transmissie’ onvoldoende zijn om de verfijning van het uitzonderlijke kaliber te omschrijven. Chronomètre FERDINAND BERTHOUD FB 1.3 - 2 - White_1

 De Chronomètre Ferdinand Berthoud FB 1.3 heeft alle esthetische en technische eigenschappen van de vorige versies overgenomen zoals de achtkantige 44 mm kast, die na 18-karaats witgoud FB 1.1  en roségoud 18-karaats FB 1.2, nu uitgevoerd is in 950 platina met keramische lugs(met keramische schroeven bevestigd) en pusher. Hetzelfde type keramiek is gebruikt om het logo op de platina kroon in uit te voeren. Chronomètre FERDINAND BERTHOUD FB 1.3 - 4 - White_1De wijzerplaat van satijn-geborsteld nikkel-zilver onthult een deel van de tourbillon, namelijk twee wielen waarvan op een de centrale secondewijzer is gemonteerd, een ongewone constructie op een tourbillon. De uren en minuten worden weergegeven op een zwart gelakt sub-dial met witte Arabische indexen en witgoud gestanste wijzers. Op 9 uur is de indicator geplaatst waarop de resterende gangreserve – bij volledige opwinding 53 uur – af te lezen is.

Chronomètre FERDINAND BERTHOUD FB 1.3 - barrels - white

 Chronomètre FERDINAND BERTHOUD FB 1.3 - open movement

Een groot deel van de schoonheid van het horloge, met haar perfecte afwerking en details blijft deels verborgen onder de wijzerplaat.  Om tot de prestaties van kaliber FB-T.FC te komen zijn een aantal patenthoudende innovaties ontwikkeld.  Het COSC gecertificeerde uurwerk, Kaliber FB-T.FC  voorzien van tourbillon met fusee-en-ketting transmissie bestaat uit maar liefst 1120 onderdelen.  De tourbillon die elke minuut om zijn as draait heeft 67 elementen en is geplaatst in een 16.55mm titanium kooi met drie titanium pijlers en is afgewerkt met twee 18 karaat gouden studs.  

Prijs: € 257.000

Meer informatie: Ferdinandberthoud.ch