‘Orbis blauwe’ Omega Speedmaster 38 mm maakt de wereld stukje mooier

Ter ere van World Sight Day op 12 oktober heeft Omega een speciaal model gecreëerd van de Speedmaster 38 mm. Omega is sinds een aantal jaren partner van de internationale oogzorg organisatie Orbis.  

Het Omega Speedmaster 38 mm “Orbis” horloge bestaat uit een roestvrijstalen kast en bezel met een tachymeter schaal op een blauwe aluminium ring. De blauwe wijzerplaat heeft horizontale lichtblauwe secondewijzers van de chronograaf en een verticaal datumvenster op 6 uur. De indexen zijn gerodineerd en de wijzers gerodineerd of gelakt in Orbis blauw. Het horloge heeft een roestvrijstalen band en wordt aangedreven door de Omega Co-Axial Caliber 3330.12.10.2017_World_Sight_Day_Presley Berger_Orbis_SP38mm_Orbis_SP38mm_Orbis_324.30.38.50.03.002_VueC_4

 

Sinds 2011 zijn Omega en Orbis verbonden,om oogzorg op hoog niveau te leveren aan de meest afgelegen regio’s ter wereld. Met haar Flying Eye Hospital, heeft Orbis met succes programma’s uitgevoerd in meer dan 90 landen over de hele wereld. Naast miljoenen medische en optische behandelingen, traint de organisatie ook nieuwe professionals op het gebied van oogzorg.

12.10.2017_World_Sight_Day_Presley Berger_Orbis_SP38mm_Orbis_324.30.38.50.03.002_semi-fuite_3

 

 

Presley Gerber mocht de Orbis blauwe Omega Speedmaster onthullen.

Presley Gerber mocht de Orbis blauwe Omega Speedmaster 38 mm onthullen.

SP-Speedmaster38mm-Orbis-32430385003002-caseback-largeDe onthullen van het horloge werd verzorgd door Presley Gerber, omdat de organisatie zeer belangrijk is voor zijn moeder Cindy Crawford. Crawford bezocht het internationale team van Orbis twee jaar geleden in Peru en was diep geraakt toen ze zag hoe de levens van de jonge patiënten veranderd worden door het werk van Orbis. Haar ervaringen zijn te zien in de documentaire “The Hospital in the Sky” waarin ze het Flying Eye Hospital beschrijft als “een vliegtuig dat wonderen kan verrichten”. 

Omega doneert een deel van de omzet de blauwe Speedmaster 38 mm “Orbis” aan Orbis International. De donatie is bestemd voor de aankoop van teddyberen. Orbis heeft al meer dan een miljoen operaties uitgevoerd in 90 verschillende landen. lk kind dat levens veranderende behandeling van Orbis ondergaat krijgt een beer uitgereikt. Dat was ook de inspiratie voor het Orbis teddybeer-design op de achterkant van de kast van het horloge. Het tegenwicht van de blauwe secondewijzer heeft eveneens de afbeelding van een teddybeer.

Prijs: € 4500,-
Meer informatie: Omegawatches.com