Limited Editon: Louis Moinet Space Mystery

Louis Moinet Space Mystery is de werelds eerste ‘ satelliet tourbillon®’: de kooi van de tourbillon draait elke 60 seconden om zijn eigen as, omringt door andere ‘planeten’.  En dat is nog maar één van de exclusieve en zeer gedetailleerde details van het horloge. 

Louis Moinet Space Mystery

In het prachtig blauw van de wijzerplaat is op 9 uur een klein venster met daarin een stukje koolstofhoudende CM chondriet meteoriet. De meteoriet in kwestie bevat aminozuren – de basisvoorwaarde voor alle levensvormen, essentieel voor alle metabolische processen. Hiermee draagt de drager letterlijk een stukje mystiek uit de ruimte. Louis Moinet Space Mystery

Het horloge met een 46 mm diameter biedt vele andere exclusieve functies. De eerste, en zonder twijfel de meest zichtbare, is de Magic Blue dial. De exacte samenstelling waaruit de wijzerplaat is alleen bekend bij Louis Moinet , maar feit is dat de kleur blauw anders oogt dan een gelakte, of geglazuurde wijzerplaat.

Louis Moinet Space Mystery

Een bovenmaatse tourbillon ligt op 12 uur. Het balanswiel en de brug zijn vervaardigd in authentieke Louis Moinet stijl; het bovenste deel is in geblauwde titanium. De tourbillon-kooi, met een uitzonderlijke diameter van 13.59 mm, 1.8 mm boven het wiel. Niet alleen doet draait de satelliet tourbillon om de eigen as, maar ook in een eigen baan. Net als satellieten.  

De kast  is volledig handgegraveerde en hand-gepolijst. Aan weerszijden van de kroon zijn ‘hemellichamen’ geplaatst die Mars en de maan symboliseren. Het exclusieve model ken een zeer gelimiteerde oplage van 8 stuks, verdeeld over witgouden en roségouden uitvoeringen. Prijs op aanvraag.

Meer informatie: Louismoinet.com