Nieuw Nederlands horlogemerk gelanceerd: Florijn

2015 is nog maar enkele dagen oud, en nu al heeft een nieuw horlogemerk het levenslicht gezien. De naam? Die is oer-Hollands: Florijn. Eerlijk is eerlijk, Florijn werd nog in 2014 gelanceerd, maar nu begint het eerste horlogemodel van de gepassioneerde horlogeliefhebber Hans Heuvelman zijn weg naar de kopers te vinden. Heuvelman verzamelde eerst jarenlang allerlei horloges, beoordeelde ze en verkocht ze weer, tot het tijd werd om zijn ervaring te vertalen naar een eigen horlogemerk.

Florijn_horlogeDe keuze voor de naam FLORIJN was weloverwogen. De naam verwijst naar de naam van de eerste (gouden) gulden, de florijn. De florijn werd op zijn beurt weer vernoemd naar de Florentijnse lelie uit het wapen van de stad Florence, waar in 1252 de eerste belangrijke gouden munten werd geslagen. Met het horlogemerk Florijn refereert Heuvelman aan al het goede wat Nederland heeft voortgebracht: Nederlandse landschappen, prachtige gebouwen en architectuur (Berlage, Rietveld, Koolhaas), dijken en waterkeringen. Staaltjes van Nederlandse ontwerpkunst die Florijn nu allemaal eer betoont.

Florijn_horloge_zwartHet gehele horloge, van kast tot wijzerplaat, is uitgevoerd in een typisch Dutch Design. Heldere lijnen en functionaliteit zijn de pijlers onder Florijn en zo ook van dit eerste horloge, dat een breedte heeft van 45 mm., en een hoogte van slechts 14,1 mm. Daarnaast waren ergonomisch draaggemak, praktisch nut en zorgeloos gebruik de uitgangspunten tijdens de ontwerpfase. Daarom geen batterijen, maar een automatisch mechanisch Seiko uurwerk met 40 uur gangreserve, krasbestenig saffierglas dat aan de binnenzijde dubbel ontspiegeld is, een  goede afleesbaarheid in het donker (fluorescerende Luminova®), een vergrotend glas boven de datumaanduiding en roestvrijstalen kast (evt. voorzien van zwarte DLC (diamond like coating)) en waterdichtheid tot 300 meter (30 ATM).

Florijn-sfeer-achterzijde-bandDe Florijn is ook een horloge voor reizigers. Het horloge heeft een draairing (bezel) met uren- en minutenaanduiding. De bezel kan gedraaid worden, zodat een tweede tijd makkelijk af te lezen is. Tevens is de bezel voorzien van een minutenaanduiding voor nauwkeurige tijdsaanduiding per minuut.

Prijzen vanaf € 395.

Kijk voor meer info op www.florijnhorloges.nl