Never change a winning look! Panerai brengt Radiomir 1940 3 Days Automatic uit

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Panerai in 1936 de eerste prototypen van het model dat bekend zou worden onder de naam Radiomir. Het horloge werd ontwikkeld voor duikers en de commando’s van The First Submarine Group van de Koninklijke Italiaanse Marine. In 1940 werd het horloge in gebruik genomen. De Radiomir had een aantal typische kenmerken: een opvallende kussen-vormige stalen kast, lichtgevende indexen en draadvormige, gelaste lugs.

First 1940

Radiomir uit 1940

Voor de looks van de Radiomir 1940 3 Days Automatic stond het model uit 1940 centraal, maar het is de ontwerpers gelukt om het design van het horloge een heel eigentijdse uitstraling te geven.

Meest in het oog springende esthetische verandering is dat de wijzerplaat is uitgevoerd in wit. Dit is naast het zwart en bruin van eerdere edities een noviteit.  De indexen doen nog steeds sterk denken aan de Panerai horloges uit het jaar 1940. Ze zijn uitgevoerd in Arabische cijfers, zwart en groot en doen zowel functioneel als speels aan. Boven elke index is binnen een zwart omrande stip reflecterend materiaal aangebracht, zodat de leesbaarheid ook in het donker helder is. Het handgewonden uurwerk heeft inmiddels plaats moeten maken voor een automatisch uurwerk en ook de gelaste lugs vinden we niet meer terug. Radiomir 1940

 

 

De rechthoekige kast van roestvrij staal met gepolijste afwerking heeft een diameter van 42 mm. De kast is slechts 10,93 mm dik wat de vorm elegant houdt. De uiterlijke vorm en verhoudingen van de Radiomir 1940 3 Days Automatic zijn ‘vintage’ te noemen, maar aan de hoge kwaliteit van het materiaal, de verfijnde afwerking en de ergonomie is te zien dat de normen zijn aangepast aan de hoge kwaliteitseisen van het moderne sporthorloge.  Het automatische horloge heeft de seconden aanduiding op 9 uur.Radiomir 1940

 

De achterkant van de Radiomir 1940 3 Days Automatic heeft een rond venster meegekregen zodat het automatische P.4000 uurwerk te bewonderen is. Wat we zien onder een robuuste plaat is een kaliber met een frequentie van 28.800 trillingen per uur. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter en wordt geleverd met een band van onbehandeld bruin leer met gebroken wit stiksel.

De Radiomir 1940 3 Days Automatic is vanaf april 2016 leverbaar.Prijs:  € 9.700

Meer informatie: Panerai.com