Uitbreiding met MKIII op Bremont Jaguar horloge collectie

Op het randje van 2015 haken we nog even aan op de Bremont Jaguar horloge collectie die eerder dit jaar werd gelanceerd. Aan de lijn Bremont horloges, geïnspireerd op de jaren 60 Jaguar E-type sportwagens, is in december model MKIII toegevoegd.

Jaquar E-type

De Jaguar E-type sportwagen, ontworpen door voormalig vliegtuigontwerper Malcolm Sayer, is een racemodel dat de introductie beleefde in 1961. Het uiterlijk, maar vooral de belofte dat het zou gaan om ‘de snelste productie- auto ter wereld ‘ deed nogal wat stof opwaaien. De 3,8 liter zes-cilinder leverde 265pk en haalde een topsnelheid van 240 kilometer per uur.  Uiteindelijk zijn er tussen ’61 en ’74 drie E-typen op de markt gebracht.

Bremont Jaquar MKIII

Net als bij de drie wagens is te verwachten dat ook de Bremont Jaguar horloges MKI, MKII en MKIII de nodige overeenkomsten hebben. De MKIII heeft met een diameter van 43 mm een iets slankere kast dan de twee voorgangers. Een kast overigens die vervaardigd is van gepolijst staal. De zwarte, op een toerenteller geïnspireerd wijzerplaat heeft een datumvenster op 6 uur met daarboven het karakteristieke Jaguar logo. De dubbele Arabische uurmarkeringen doen denken aan de cijfers zoals die ook  te vinden zijn op de instrumenten van de E-Typen. Niet te missen op de wijzerplaat is het rode kwadrant tussen 3 en 4 uur. Het vlak doet eveneens denken aan de toerenteller uit de E-typen en is dan ook als hommage in het ontwerp verwerkt. De binnenkant van het Bremont Jaguar MKIII horloge heeft het door Breton ontwikkelde BE-36AE kaliber, dat werkt op 4 Hz en een gangreserve heeft van 38 uur.

Bremont_Jaguar_MKIII_Back_WBG

Net als bij de andere modellen uit de MK-serie heeft de rand van de kroon een ‘Dunlop’ gravure en op het vlak het Jaquar logo. Het staal van de MKIII heeft een zogenaamde B-EBE2000 behandeling ondergaan. Dit is een procedure die het uitharden bevordert. Eenmaal afgerond geeft de behandeling een hardheid die zeven maal groter is dan bij standaard roestvrijstalen horloges. Het zeer krasbestendige horloge wordt geleverd met een zwart kroko-lederen band voorzien van ‘retro-style’ perforaties die doen denken aan de stijl van racers uit de jaren 60.

Prijs: € 4.790
Meer informatie: Bremont.com

Bremont-Jaguar-MKIII-aBlogtoWatch-17