Bremont Airco Mach 2, elegant en slank pilotenhorloge

Bremont is vooral bekend om de watersport- en pilotenhorloges. De Bremont Airco Mach 2 hoort thuis in die laatste klasse en laat zich het best omschrijven als een officiers dress-watch. Dress-watch omdat de kast met 40 mm kleiner en met 12,5 mm zo’n 2,5mm dunner is dan de meeste chronometers van Bremont. Sterker, het is het eerste 40 mm pilotenhorloge dat het huis lanceerde.

Bremont AIRCO-MACH-BR-2-Front

Bremont AIRCO-MACH-BR-2-SideNaast het kleinere en slankere formaat valt de vintage stijl op. Of misschien ook wel niet, want Bremont is niet het enige huis dat het afgelopen jaar koos voor ‘vintage’. Trendvolgend kun je het horloge echter allerminst noemen. Bremont maakt al sinds de jaren 40 van de vorige eeuw pilotenhorloges.

De elegant leikleurige wijzerplaat met Arabische indexen in de gepolijste roestvaste kast zorgt voor een rustig beeld. Op zes uur is een klein datumvenster geplaatst. Pilotenhorloges getrouw zijn de wijzers voorzien van Super-LumiNova®, terwijl de rail-raod minutenring bijdraagt aan de vintage uitstaling. De functies wordt aangedreven door een automatisch uurwerk, kaliber BE-92A (ETA-based) Met een frequentie van 28.8000 tikken per uur genereerd het een gangreserve van 38 uur. Dankzij een saffieren kastdeksel is het uurwerk in werking te zien. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter en is leverbaar met lederen riem of met een stalen armband.

Prijs lederen armband : € 2.295,-
Prijs stalen armband: € 3.325,-

Meer informatie: Bremont.com