Chopard Superfast Chrono Porsche 919 Edition

Sinds 2014 doet Porsche, na 15 jaar, weer mee tijdens de 24 uur van Le Mans. Tijdens die race werd het prototype Porsche 919 Hybrid ingezet. In 2015 werd de verbeterde versie van de auto winnaar van (onder andere) de 24 uur race. Als onderdeel van de samenwerking met Chopard als officieel tijdwaarnemer tijdens de races, heeft Chopard de Superfast Chrono Porsche 919 Edition uitgebracht. De tribute komt in de vorm van een COSC flyback chronograaf. Om in stijl van de naamdrager te blijven is de oplage gelimiteerd tot 919 stuks.

Superfast Chrono Porsche 919 Edition - 2 - White Background

Net als de ontwerpen van Porsche hebben de modellen van de Superfast horloge collectie van Chopard de nodige overeenkomsten. De samenwerking past het horlogehuis dan ook als een handschoen. Zo staan beide merken bekend om het willen verleggen van grenzen en worden producten en innovaties continu getest met het willen voldoen aan de hoogste eisen en vooruitgang als doel.

Superfast Chrono Porsche 919 Edition - 1 - White Background

Het uiterlijk van de Superfast Chrono Porsche 919 Edition ligt zoals je mag verwachten in lijn met het high end automerk. De ruime kast van 45 mm met een dikte van 15,18 mm herbergt het mechanische Chopard 03.05-M kaliber, chronometer-gecertificeerd door COSC. De gangreserve geeft een ruimte tijd van maar liefst 60 uur.

Superfast Chrono Porsche 919 Edition - Back - White Background

Op de  wijzerplaat zien we een spoorvormige gravure en de vermelding ‘919’ in een rode rechthoek op 9 uur als verwijzing naar legendarische Porsche raceauto’s. De kroon is bekleed met zwart rubber zoals een stuurwiel. De tachymeter zorgt dankzij zwarte PVD schroeven in de ring voor een stoer en robuust uiterlijk. De chronograaffuncties bestaan uit een secondenteller op 6 uur, een 30-minutenteller op 3 uur en een 12-uursteller op 9 uur. Tussen de 4 en 5 is schuin een datumvenster geplaatst. De chronograaf wordt geleverd met een rubberen band die het motief heeft van een gladde band.Prijs op aanvraag.

Meer informatie: Chopard.com