Movado Gravity: zwart icoon

Zwart is het nieuwe zwart, en Movado staat bekend om zijn voorliefde voor deze ‘kleur’. De moderne vormgeving van het nieuwste model Gravity heeft de pijler van de Museum collectie op 12 uur: de zilveren stip, maar is verder helemaal nieuw. De verlengde bandaanzetten accentueren het gestroomlijnde profiel van de 8 mm dikke kast, terwijl de lunette van carbon fiber met zijn PVD afwerking het horloge van een hightech touch voorziet.

Movado_Gravity_staalDe minutencirkel van de nieuwe Gravity is eveneens zwart met grote zilverkleurige urenmarkeringen op de zwarte koolstofvezel wijzerplaat. De Gravity heeft een 42 mm. kast van zwart PVD met een zwarte rubberen band met vouwsluiting, maar is er ook in een volledig gepolijste roestvrijstalen versie met roestvrijstalen band. Het horlogeglas is behandeld met anti-reflecterende coating en het horloge is spatwaterdicht. Het quartz uurwerk is van Zwitserse makelij.
De iconische Movado stip op 12 uur is zoals gezegd een vaste zekerheid van het Zwitserse merk uit La-Chaux-de-Fonds. Ooit geïntroduceerd in 1947 door ontwerper Nathan George Horwitt als het symbool van de zon op 12 uur ’s middags, later bekend geworden in de Museum Watch, is het nu op ieder Movado horloge aanwezig.

1930MovadoDigitalWatch

Het merk Movado dateert al van 1881, toen Achilles Ditesheim, een 19-jarige ondernemer zes horlogemakers in dienst nam om een atelier te openen in La Chaux-de-Fonds. In 1905 doopt hij zijn merk Movado – ‘altijd in beweging’ in de kunsttaal Esperanto. Het merk specialiseerde zich al vroeg in bijzonder vormgegeven horloges en zakhorloges, waaronder de ‘digitale’ Movado Digital Watch uit 1930 en de Calendomatic uit 1946. Inmiddels is het merk onderdeel van Movado Group Inc., dat zijn hoofdkwartier heeft in Paramus, New Jersey (USA) en in Bienne, Zwitserland. De groep omvat verder de merken Concord, Ebel, Esq Movado, en produceert onder licentie horloges voor Coach, Hugo Boss, Juicy Couture, Lacoste, Tommy Hilfiger en Scuderia Ferrari.

1946-CalendomaticWatch

 

De prijs van de nieuwe Gravity is: € 825

Kijk voor meer informatie op www.movado.com