Limited edition: TW Steel Dakar Special 2017

Traditioneel maakt TW Steel in december het nieuwe TW Steel Dakar horloge bekend. De 2017 editie is extra speciaal want TW Steel heeft een jubileum te vieren in de samenwerking met Tim en Tom Coronel. Het Nederlandse horlogehuis voor ‘big but affordable horloges’ vergezelt voor het tiende jaar op rij -om de pols- de Coronel’s tijdens de Dakar Rally.

TW steel maakt naam met stoere, robuuste XL horloges en de Dakar TW963 en de Dakar Limited Editon TW964 doen daar met hun 48 mm stalen kast niet voor onder. De choronografen worden aangedreven door het Miyota 6S20-uurwerk. Dit uurwerk werkt tot 1/20e van een seconde nauwkeurig en wordt gebruikt in meerdere TW Steel modellen, waaronder chronografen uit de Dakar en Yamaha serie.

Van de TW964 Dakar special zijn slechts 347 exemplaren gemaakt. Dit getal komt overeen met ‘nummer 347’ het nummer waarmee Tim Coronel traditiegetrouw uitkomt in Dakar. De racers komen uit in het soloklassement van de buggy’s. In 2016 schreef Tim deze titel op zijn naam.

TW 963 (links) en de special edition TW964.

TW 963 (links) en de special edition TW964.

TW Steel Dakar 2017 TW963

TW963

De goedlachse Nederlandse race-tweeling Tim en Tom Cornel hebben hun racetalent niet alleen bewezen tijdens Dakar, maar ook tijdens de 24hrs of Le Mans, in de formule 3 en het World Touring Car Championships.

Geheel in stijl met dat talent heeft TW Steel voor 2017 twee horloges ontworpen die kracht, maar ook ‘fun’ uitstralen. De TW963 heeft een 48 mm kast van geborsteld staal en een band van zwart textiel met oranje stiksel. De kast is voorzien van een speciaal ‘Dakar 10th Anniversary’-logo. Net als de band is de wijzerplaat zwart. O.a. een geschroefde kroon zorgt voor een waterdichtheid tot 10 atm. Lichtgevende wijzers en indexen in het robuuste model zorgen voor optimaal zicht. Handig, want er wordt veel gevraagd van bestuurders en instrumenten tijdens de race.

Special edition TW Steel Dakar TW964

Special Edition TW Steel Dakar TW964

 

De Special Edition Coronel Dakar TW 964 heeft een sandblasted zwarte kast en een carbon wijzerplaat met ruitmotief. Het model wordt eveneens geleverd met een zwarte band met oranje stiksel. Deze kleuren zijn een verwijzing naar de buggy’s waarin Tim en Tom rijden. De gelimiteerde special heeft nog iets extra’s:  Als bonus komt de TW964 met een extra band, vervaardigd uit Coronels’ Dakar-banden gebruikt in de Dakar rally van 2016. Deze wordt als extra band bijgeleverd. De TW963 heeft als extra een siliconenband in de verpakking.

Prijzen: € 399 en € 499 voor de special edition
Meer info: TWSteel.com