Baselworld preview: Jaquet Droz zet zwarte Grande Seconde Off-Centered in middelpunt

De Grande Seconde Off-Centered van Jaquet Droz heeft een opvallend uiterlijk. Gelijktijdig is de grafische vormgeving opvallend eenvoudig. Black is beautiful is het thema voor dit luxe dameshorloge.  Het concept van het model werd geboren in de 18e eeuw, op het hoogtepunt van de Verlichting, toen Pierre Jaquet-Droz de eerste Grande Seconde ontwierp.

Jaquet Droz _GRANDE SECONDE OFF CENTERED ONYX_BACK

Bij de Grand Seconde draait het in de vormgeving om de twee cirkels op de wijzerplaat. Een kleine cirkel geeft de uren en minuten weer, terwijl er een prominente positie is weggelegd voor de seconden weergave. Bij de Grand Seconde Off-Centered is deze gepositioneerd tussen 6 en 9 uur. En dat is nieuwe in het ontwerp. De eerder uitgebrachte horloges binnen de Grande Seconde serie hebben de cirkels boven elkaar. De kast van 43-mm gepolijst staal heeft bij deze special ook de kroon op 4 in plaats van 3 uur. Samengevat zorgt de Jaquet Droz black Grande Seconde Off-Centered voor de nodige verschuiving zonder als blikvanger uit het middelpunt te raken. Jaquet-Droz_J006030270-Grande-Seconde-Off-Centered-Onyx_Front-Back_650x365-2

Het idee voor de Grande Seconde van Pierre Jaquet-Droz, waarbij juist de seconden centraal staan bestond door anders naar tijd te kijken. De makers gingen uit van het idee  dat juist de kleine momenten het meest kostbaar zijn.  Maar in de vormgeving ligt nog een ander symboliek   verborgen. Samen vormen de twee cirkels, bij de  Grande Seconde Off-Centered  uitgevoerd in 18 karaat witgoud, het cijfer acht, wat symbool staat voor  evenwicht en oneindige heelheid.

Het horloge met automatisch uurwerk wordt aangedreven door het Jaquet Droz 2660Q2 kaliber en wordt geleverd met een  een alligator lederen band.

Prijs op aanvraag.
Meer informative: Jaquet-droz.com