Hanhart Primus Carrier Pilot

Chronograaf tussen water en lucht

Hanhart Primus Carrier Pilot

Hanhart komt uit Gütenbach in het Zwarte Woud. Diep in Duitsland is geen zee te vinden en toch maakte het horlogehuis een pilotenchronograaf met een marine-thema, de Hanhart Primus Carrier Pilot. Water en lucht reflecteren in het koningsblauwe horloge met canvas band.

De Hanhart Primus Carrier Pilot is een kleurrijke creatie. Eigenlijk is het de blauwe variant van de  Primus Monochrome Pilot. Maar waar die creatie opvalt door onopvallend te zijn, doet de Carrier Pilot dat met een onontkoombare blauwe wijzerplaat en bijkleurende canvas band. Hanhart komt dan wel uit een zeer groen gebied, het Duitse horlogehuis heeft in het verleden wel degelijk horloges voor de marine gebouwd.

Hanhart Primus Carrier Pilot

De mat stalen Hanhart Primus Carrier Pilot

Piloot op een missie

Het blauw van de Hanhart Primus Carrier Pilot combineert de elementen lucht en water: de blauwe kleur van de diepten van de oceaan stond het model voor de wijzerplaat en de stoffen band. En de slanke wijzers en indexen in wit symboliseren de lucht, de wolken in de lucht om precies te zijn. Blauw en wit is het uitzicht van de piloot die is gestationeerd op een vliegdekschip. Een vliegdekschip is in feite een zeegaande luchtbasis. En een marine-piloot die missies vliegt vanaf zo’n kolos heeft een van de gevaarlijkste beroepen ter wereld. Weer of geen weer, dag of nacht, een marine-piloot vliegt overal en altijd. Misschien een goed idee om dit filmpje met 5 ongelofelijke landingen op een vliegdekschip te bekijken.

Mat, bi-compax en een typische rode drukker

De matte 44 mm x 15 mm kast van deze pilotenchrono is misschien groot – lang niet zo groot als het vliegdek van de USS Nimitz. Maar doordat licht er niet zo hard vanaf kaatst als bij een gepolijste kast, lijkt deze niet té groot. En het blauw mag modieus ogen door de witte aanduidingen, hierdoor ontstaat ook een zeer eenvoudig en dus zeer functionele wijzerplaat. Precies wat een piloot onder stress nodig heeft. Bovendien is de canvas band robuust en slijtvast en door de leren voering comfortabel. De rode drukker is kenmerkend voor een Hanhart chronograaf en dat kan ook gezegd worden van de gekartelde lunette. Fraai traditioneel element is de bi-compax opstelling op de wijzerplaat.

Technische gegevens Hanhart Primus Carrier Pilot:

De mat stalen Hanhart Primus Carrier Pilot

De 44 mm x 15 mm Hanhart Primus Carrier Pilot

Uurwerk: automatisch chronograafuurwerk HAN3809, 28.800 vibraties per uur, 4 Hz. Gangreserve ten minste 42 uur

Functies: stopwatch met 30-minuten en seconden teller. Tijdfunctie in uren, minuten en kleine

Kast: 44 mm x 15 mm gezandstraald staal. Flexibele bandaanzet. Rode drukker van geanodiseerd aluminium. Eenzijdig ontspiegeld saffierglas. Geschroefde kroon. Geschroefd achterdeksel met saffierglas. Waterdicht tot 10 bar/10 ATM volgens DIN 8310

Wijzerplaat: koningsblauw met wit Super-LumiNova gecoate cijfers, wijzers en indexen

Band: canvas met leren voering. Vouwsluiting van mat gezandstraald staal

Prijs: 2.740 euro

 

Voor meer informatie: www.hanhart.com