Longines HydroConquest in volledig zwart keramiek

Stoere marinier of urban flaneur?

Longines HydroConquest in volledig zwart keramiek

De Longines HydroConquest in volledig zwart keramiek is een sportieve nieuweling die met professionele trekjes. Wie naar het 43 mm horloge kijkt ziet zowel een stoere marinier als een urban gentleman. Deze volledig in zwart keramiek gehulde versie van de HydroConquest is een veelzijdig horloge.

Longines HydroConquest in volledig zwart keramiek

Longines HydroConquest Full Ceramic

Vorig jaar presenteerde Longines een opgewaardeerde versie van de HydroConquest met datumaanduiding. Opvallend was vooral de nieuwe lunette met keramische inzet in de kleuren blauw, zwart en grijs. Het gebruik van keramiek is functioneel want de kleuren zullen nooit vervagen. Én het is zeer goed bestand tegen krassen en het geeft een hoogwaardige uitstraling. De 2019 Longines HydroConquest in volledig zwart keramiek is dus ook kleurecht en krasbestendig. Bovendien komt het door het glanzende, volledig zwarte uiterlijk vooral ook heel stoer, sportief en functioneel voor de dag.

Meer een commando dan een flaneur

Longines HydroConquest in volledig zwart keramiek

Ook de kroon is van keramiek

De HydroConquest collectie is geïnspireerd op de watersport wereld. Het horloge mengt hoogstaande techniek met de traditionele elegantie die Longines hoog in het vaandel voert. Maar wie de Longines HydroConquest in volledig zwart keramiek bekijkt, ziet eerder een marinier op een gevaarlijke missie dan een flaneur op de boulevard van Cannes. Maar een urban flaneur zou weer wel heel goed kunnen. Het zwarte keramiek heeft behalve iets militairs namelijk ook een grootsteedse uitstraling. 

ZrO2 staat voor zirkonium(IV)oxide oftewel keramiek

Longines HydroConquest in volledig zwart keramiek

De volledig zwarte Longines HydroConquest met kast en lunette van keramiek

De nieuwe Longines HydroConquest in volledig zwart keramiek is trouwens erg trot op zijn afkomst. Op de matte wijzerplaat zijn namelijk heel prominent en trots de chemische samenstelling van keramiek te lezen: ZrO2. In de tot 300 meter waterdichte kast van glanzend gepolijst ZrO2 tikt het automatische kaliber L888.3. Dat uurwerk is op basis van een basis ETA kaliber A31.L02 gebouwd en tikt met 25.200 vibraties per uur (3,5 Hz). Het kaliober heeft een zeer functionele gangreserve van 64 uur. ETA heeft dat uurwerk trouwens exclusief voor Swatch Group-genoot Longines gebouwd. Het uurwerk drijft de met stralend wit Super-LumiNova gecoate ijzers aan. En dat oplichtende materiaal is ook gebruikt voor de indexen. Voor de volledigheid, op 3 uur wordt de datum aangegeven 

De Longines HydroConquest in volledig zwart keramiek heeft professionele trekjes

De nieuwe, volledig keramische en daardoor ook lichtgewicht HydroConquest (L3.784.4.56.9) wordt geleverd met een zwarte rubberen band met dubbele veiligheidsvouwsluiting. Een professioneel trekje van het horloge dat ook terugkomt in de uni-directionele duikring en de schroefkroon. De adviesprijs in Nederland komt op 3.260 euro.

Voor meer informatie over de verschillende HydroConquest varianten: www.longines.com